Eredményes volt a veszélyes hulladékgyűjtés

Írta:  2014.09.24.
Bőven érkezett veszélyes háztartási hulladék a gyűjtőhelyekre a szeptember 20-i kerületi akció során.
Bőven érkezett veszélyes háztartási hulladék a gyűjtőhelyekre a szeptember 20-i kerületi akció során. A Béke téren, a Hősök terén, a Havanna lakótelepen és a Martinovics téren is sorra álltak meg az autók, vagy érkeztek gyalogosan a közelben élők a hétöznapi módon nem gyűjthető szeméttel.

- Kerületünkben az elmúlt években elindult, és népszerű lett a szelektív hulladékgyűjtés, az itt élők egyre nagyobb gondot fordítanak környezetük védelmére. A veszélyes hulladék elszállítása és ártalmatlanítása az önkormányzat költségén történik, ezért úgy gazdálkodunk, hogy ezek a gyűjtőakciók finanszírozhatók legyenek – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester.

A Havanna lakótelepen Kiss Róbert önkormányzati képviselő is meglátogatta a gyűjtőhelyet, ahova az elmúlt években jellemzően konyhai hulladékot, használt étolajat, illetve különböző elemeket, vegyszereket vittek a lakók.

- Idén ez kissé megváltozott, hiszen egy közel 20 ezre lélekszámú lakótelepen is keletkeznek elektronikus hulladékok, így többségében számítógépek, egyéb tönkrement háztartási-, szórakoztató elektorinaik berendezések kerültek a teherautóra. A tapasztalatok szerint a lakótelepen élők is egyre inkább élnek a veszélyes hulladékgyűjtési akció adta lehetőséggel – mondta Kiss Róbert, utalva arra, hogy korábban ez a szemétmennyiség a szelektív gyűjtőszigetek környékén jelent meg, és okozott problémát.