Balesetmentes és meleg az új padló

Írta:  2014.09.03.
A tagok kérésére laminált padlót helyeztek a kőborításra a Budapest XVIII. Kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) Üllői úti helyiségében.
A tagok kérésére laminált padlót helyeztek a kőborításra a Budapest XVIII. Kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) Üllői úti helyiségében. A felújítást az elmúlt héten ünnepi összejövetel zárta, amelyen megjelent Ughy Attila polgármester, Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő, Lévai István Zoltán és Csomó Tamás alpolgármester is.

Nyugdíjasklub hallatán közhelyes kép ugrik be legtöbbünknek: csillogó szemű nagyik divatjamúlt öltözékben lelkesen tapsolnak valamelyik elfeledett operetténekes, amint Danilo belépőjét adja elő a Víg özvegyből. Lehet, hogy ilyen is akad, a NYÉVE azonban teljesen más. Az ünnepség kezdetére várók zsúfolásig megtöltötték az Üllői úti helyiséget. Hogy az idő gyorsabban peregjen, a méretes kivetítőn a Modern Talking nyolcvanas évek közepi világslágereinek klipjei villództak. Freyberger Lászlóval, az egyesület elnökével a kis melegítőkonyha előtti asztalra halmozott ínycsiklandozó szendvicsek mellé telepedve beszélgettünk.

– A tagjaink sokat panaszkodtak, hogy fázik a lábuk a kőborítás miatt, és egy szintkülönbség miatt botlásveszélyes is volt a padló. A mostani felújítás mindkét gondot megoldotta.
Az elnök azt is elmondta: kiszámolták, hogy ha a szervezetnek kellett volna elvégeztetnie a munkát, az 130 ezer forintjukba került volna.
– Közel sem született volna annyiért ilyen minőség – mutatott a vadonatúj padlóra a NYÉVE elnöke.
Megérkezett a polgármester. Freyberger László megköszönte az önkormányzat eddigi segítségét, a vetítővásznat, amit az év legelején Kucsák László ajándékozott a klubnak, az önkormányzati pályázaton elnyert projektort, a számítógépet, amelyet tavasszal két másik társaságában szintén az önkormányzattól kaptak – és természetesen a vadonatúj padlót is.
– Ez mind azt bizonyítja, kerületünk vezetői figyelnek ránk, meghallgatják a kéréseinket – summázta az egyesület elnöke, majd átadta a szót a polgármesternek.

– Nem is az apropó a fontos, amiért csaknem százan összegyűltünk itt, hanem az együttlét, a közösség. Mert ezt a közösséget nem a külsőségek, nem a helyiség színvonala tartja össze, hanem az évtizedes barátságok, a közösen elvégzett munka, a számos öröm és bánat, amit önök együtt megéltek. Az önkormányzat próbál ötletekkel és a szervezésben segíteni, hogy mindannyian lelkileg, szellemileg a lehető legteljesebben, valamint biztonságban élhessék az életüket – hangsúlyozta Ughy Attila.
A polgármester emlékeztetett a rendszeres élelmiszer-akciókra, a nyári egészségügyi szűrésre és az ősszel folytatódó Nyugdíjas Akadémiára is.
– Mindezekért cserébe jólesik látni a sok mosolygó arcot. És szintén jólesett az a sok tanács, amellyel segítették az önkormányzat munkáját. Ez a szövetség köztünk így jó, és remélem, sokáig így is marad. Isten éltesse önöket! – zárta a beszédét Ughy Attila.