Folyamatosan korszerűsödő strand

Írta:  2014.08.01.
Nyitáskor már megnövelt területtel és nagyobb füves napozóval várta a fürdés szerelmeseit a Park Uszoda strandja. Július végétől tizenegy öltözőkabinnal és közel száz értékmegőrző szekrénnyel gazdagodott a strand.

Közel harminc esztendős fa épület biztosított fedelet egy raktárnak, s egy irodának a Park Uszoda strandján. Ezt alakították át a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai a modern kor igényeinek, s az egészségügyi előírásoknak egyaránt megfelelni képes öltözővé.
– Régi barakkszerű épület állt itt, mára csak a külső falai maradtak meg – így Bögös József, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Sportszervezési Osztályának vezetője.
A falakon belül korszerű öltözőkabinok, mellékhelyiségek, zuhanyzók várják a strandolókat.
– Négy kabint alakítottunk ki a férfi, s hetet a női oldalon – pontosít Tóth László, a Városgazda Zrt. Intézményüzemeltetési Divíziójának vezetője.

Szó sincs a férfiakkal szembeni előítéletről, az épület azon részén változatlanul ott maradt a pénztár.
– A zuhanyzók száma viszont egyenlő, mindkét oldalon: két-két darab – fogalmaz a divízió vezetője.
Nem kell már értékeinket rettegve vigyázni a medenceparton, közel 100 értékmegőrző szekrény gondoskodik a biztonságról. Már csak a szekrény kulcsára kell vigyáznunk, nehogy elhagyjuk valahol…
– Az értékmegőrzőbe elfér egy kisebb táska, vagy akár egy köntös, a bérleti díja pedig jelképes mindössze 150 forint– világosít fel Bögös József.
A jövő pedig további bővülés: nagyobb zöld terület és több medence szerepel a tervek között.