Ügyes kezek a vakáció alatt is

Írta:  2014.07.29.
A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány a nyári szünidő alatt is változatos programokat kínál a kerületi gyerekeknek.
 
Diráné Huszár Gertrúd, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának titkára kiemelten fontosnak tartja olyan programok szervezését, amelyek a kisebb és a nagyobb gyerekeket egyaránt vonzzák.
– Az alkotóműhely-foglalkozásokon minden gyerek szívesen vesz részt – mondta a titkár. – A foglalkozásokon sok olyan kézműves technikát sajátíthattak már el, amelyekre az óvodában, iskolában kevesebb figyelmet tudnak fordítani. Megtanulhatják többek között a selyem-, textil-, porcelán-, country- és üvegfestés, a batikolás, a gyöngyszövés, a mozaik- és agyagcserép- díszítés, a falikép- és hűtőmágnes-készítés, a táskavarrás és a dekupázs technikáit. Diráné Huszár Gertrúd szerint a diákok nagyon ügyesek és kreatívak.
– Egy-egy ötletet továbbfejlesztve mindig tudnak olyan, kiemelkedően szép munkadarabot készíteni, hogy sokszor saját maguk is csodálkoznak, és örömmel nézik az alkotásaikat. Amióta megszerettettük a gyerekekkel a kreatív hobbi foglalkozásokat, azóta egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű programokra. Nemcsak a szabadidő hasznos eltöltésére ösztönözzük őket, hanem a szépérzéküket, kreativitásukat, igényességüket is fejlesztjük.
 
A kuratórium titkára elmondta, hogy nagy örömet szereznek nekik a gyerekek, amikor megmutatják, milyen ajándékokat tudnak már saját kezűleg alkotni a szeretteiknek.
– Szívhez szóló ajándékot csak tiszta szívvel, szeretettel lehet készíteni, így lesz igazán öröm annak is, aki adja, és annak is, aki kapja – tette hozzá.