A munkájukat adták ajándékba

Írta:  P.A. 2018.10.15.

Két helyszínen közel hatvan általános iskolás, illetve gimnazista diák, valamint tanáraik és más önkéntesek is részt vettek a 72 óra Kompromisszumok nélkül! elnevezésű rendezvényen.

Két helyszínen közel hatvan általános iskolás, illetve gimnazista diák, valamint tanáraik és más önkéntesek is részt vettek a 72 óra Kompromisszumok nélkül! elnevezésű rendezvényen. Az idén a „Több vagy, ha adsz!” jelmondat égisze alatt futó önkéntes segítői munka során a Kandó téri, illetve a Csontváry utca 40-48-as számú háznál lévő játszótereket szépítették meg a fiatalok.

DSC 5961

DSC 6013

DSC 6071


- Hatodik alkalommal vesz részt a XVIII. kerület ebben az önkéntes akcióban. A Városgazda szervezésében két játszótéren festették le a fa játszóeszközöket a fiatalok. A Kandó téren a IX. kerületi Patrona Hungariae Általános Iskola és Gimnázium ötödikesei közül 30 kisdiák segített, a Csontváry utcához pedig a Karinthy Frigyes Gimnázium kilencedik évfolyamáról jött két tucatnyi fiatal – mondta el Vargáné Gedei Anikó, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálati osztályvezetője.
Délelőtt a Kandó téren Dámsa József önkormányzati képviselő is részt vett a fajátékok lefestésében, és mint elmondta, örömmel töltötte el, hogy a kisdiákok mennyire magától értetődő természetességgel jöttek segíteni és látható jókedvvel végezték ezt a munkát az őszi napsütésben.
Az már a szerencsés véletlennek tudható be, hogy a gyerekeket elkísérő osztályfőnök, Alföldi Ildikó az Alacska lakótelepen lakik, és nagyon jó, ismeri a Kandó teret.
- Egy tanár kollegánk révén kapcsolódott be az iskolánk tavaly ebbe a programba. Idén már több osztály is részt vesz benne, különböző helyszíneken. A gyerekek egyébként szívesen jöttek segíteni, és nagyon élvezték ezt a nekik való tevékenységet. Hiszen melyik gyerek ne szeretne festeni, mázolni?
A Havanna lakótelepen Havasi Zoltán önkormányzati képviselő is toborzott önkénteseket és érkezett festeni az Együtt a XVIII. kerületi játszóterekért elnevezésű csoport élén, így délután a Csontváry utcánál is bőven akadt szorgos kéz, és megszépülhetett a panelházak árnyékában lévő játszótér. A Városgazda munkatársai délelőtt és délután is szinte folyamatosan adagolták a kis vödrökbe a barna, zöld, kék és sárga festékeket a fiataloknak, sőt még a játszóterekre az édesanyjukkal kilátogató 3-4 éveseknek is jutott kisecset, így a nagyokat utánzó kicsiknek is egy különleges játszótéri élményt jelentett az önkéntes nap.