Műfű és igazi gyerekek

Írta:  2013.10.20.
Ünnepélyes eseményre került sor pénteken délután a Thököly-úti pályán. Műfüves futball-pályát adtak át.
Ünnepélyes eseményre került sor pénteken délután a Thököly-úti pályán. Műfüves futball-pályát adtak át, amelyik a jövőben a SZAC- és a Lőrinc United-futballisták hazai mérkőzéseinek lesz a helyszíne, de otthont ad azoknak is, akikben hosszú távon bízhatunk. A gyerekeknek, akiknek tán sikerül kivezetnie a labdarúgásunkat a jelen nem éppen dicsőséges állapotából.

A borotváló szelet leszámítva kellemes idő várta azokat, akik kíváncsiak voltak a kerület új létesítményének az átadására. A szabványméretű labdarúgópályát, igaz keresztben, elsőként pontosan ők, a legkisebbek vehették birtokukba, s vívtak nagy csatákat.

Az ezt követő ünnepélyes megnyitón részt vett a kerület polgármestere, Ughy Attila is. Ünnepi beszédében elmondta, hogy a komplexum elsősorban azoknak épült, akik szebbé, jobbá, sikeresebbé tehetik a magyar focit. Ehhez kívánt és kíván a jövőben is segítséget adni a maga módján az önkormányzat. Csiki Károly, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének a tagja, az MLSZ pályépítési-programjának a koordinátora azt hangsúlyozta, hogy ennyi ügyes és lelkes gyerekből ki lehet és ki is kell nevelni azokat, akikre hosszú távon lehet számítani. Igaz, ez a csoda nem egyik napról a másikra válhat valóra, hanem hosszú, megtervezett, szakszerű munka eredményeként. Lévai István Zoltán, a kerület alpolgármestere annak a reményének adott hangot a beszédében, hogy hiszi és bízik benne, hogy azok a kissrácok, akik bemutatták itt a tudásukat, néhány év múlva már valamelyik kerületi egyesület mezében futnak majd ki a pályára, hogy aztán még magasabb szinten képviseljék a kerületet a hazai és a nemzetközi mérkőzéseken.

Megjelent az ünnepségen több olyan személyiség is, akinek az ott léte jelezte: sokan figyelnek arra, miként pattog a laszti Lőrincen és Imrén. Dr. Fenyvesi Máté, a Ferencváros VVK-t nyert aranycsapatának a legendás balszélsője, Muraközi Tibor, a SZAC örökös tagja, a kerület díszpolgára, Telek András, az FTC közelmúltjának egyik klasszis hátvédje és Pisont István, a korábbi válogatott futballista, a SZAC csapatának kiválósága és játékos-edzője tapssal és kézfogással köszöntötte a gyermekeket.
Az ünnepséget követően futball-tornát rendeztek az új pályán, négy csapat részvételével, amelyet az 1908 SZAC KSE nyert meg.