Ásványok, kőzetek és lelki feltöltődés

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.01.11.

Hagyományosan január elején rendezik meg az ásványkiállítás és börzét a Kondor Béla Közösségi Házban. Ezúttal január 8-án.

Tizenöt éve is van annak, hogy először megrendezte a Kondor Béla Közösségi Ház az ásványkiállítást és börzét. Minden évben nagy sikert arat a program, sokan jönnek el, hogy vásároljanak, vagy csak nézelődjenek a „kincsek” között. A kínálat ezúttal is bőséges volt, a néhányszáz forintos ásványok és kőzetek mellett találhattunk több ezer, sőt több tízezer forint értékű különlegességeket is.

VAA 8175 copy

S aki nyakláncot, gyöngysort, fülbevalót vagy éppen karperecet szeretett volna vásárolni, nem volt könnyű dolga, nem azért, mert nem hoztak a kiállítók ilyen szemet gyönyörködtető árukat, hanem éppen ellenkezőleg, szinte választani sem lehetett a sok szép, kézzel készült, egyedi termék közül.

De ezek mellett számos más érdekességeket is felfedezhettek az érdeklődők, mint például a spirálgolyó, himalájai sókristályokat párologtató biokandalló, vagy éppen a mágneses golyó...

Akit pedig a rovarok érdekeltek, azok rácsodálkozhattak a csodaszép színekben pompázó lepkékre, de felfedezhettek itt nagyméretű sáskákat, szöcskéket, skorpiókat, rózsabogarat, ahogy a neve is jelzi, óriásméretű herkulesbogarat, halálfejes szendert (trópusi lepke) és sok minden mást, Fábián György gyűjtéséből.

Aki pedig a hétköznapi rohanásból egy kicsit ki akart kapcsolódni, az indiai Maharishi Branananda Yogi előadásán tudott lelkileg feltöltődni. A résztvevők egy másik látásmódot, életfilozófiát ismerhettek meg, aminek segítségével jobban hihetnek önmagukban és magabiztosabbak lehetnek a mindennapokban.