Személyi változások a pestszentimrei részönkormányzatban

Írta:  2013.03.29.
Hat képviselővel bővült a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat, egyúttal aktualizáltak, és a hatályos jogszabálynak megfelelően módosították az érintett rendeleteket.

A Pestszentimrei Városrészi Önkormányzatban (PVÖ) személyi változások történtek februárban. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) 2013. január elsején hatályba lépő 62. §-ának (4) bekezdése alapján „a részönkormányzat szervezetére, működésére és tagjaira... a bizottságokra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni”. A Mötv. 58. §-ának (1) bekezdése kimondja, hogy „a bizottság elnökét és – az elnökkel együtt számított – tagjainak több mint felét az önkormányzati képviselők közül kell kiválasztani”. Mivel a PVÖ tagjainak összetétele nem felelt meg a Mötv. rendelkezéseinek, az előterjesztés alapján módosításokat kellett végrehajtani.
A PVÖ korábbi összetételét tekintve két önkormányzati képviselő vett részt a 11 fős testület munkájában. A javaslat alapján a létszámot 15 főre emelték, amiben az önkormányzati képviselők számát 8-ra módosították.

Dámsa József Lajos fideszes képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke. Pestszentimrei lakosként fontosnak tartja a zöld- és közterületek megóvását, rendben tartását. Galgóczy Zoltán fideszes képviselő, születése óta a kerületben él. A Népjóléti Bizottság alelnöke, valamint az Oktatási, Közművelődési, Sport és Ifjúsági Bizottság tagja. Gönczöl András pályafutása igen színesen alakult. Táncdalénekes volt, majd idegenforgalmi területen dolgozott Olaszországban. Hazatérve újságírást tanult, és a médiában kötött ki. Jelenleg független képviselő, és a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság elnöke. Petrovai László független képviselő, a Párbeszéd Magyarországért Párt tagja. Diplomás építészmérnök és városépítési-városgazdasági szakmérnök. Szarvas Attila Sándor fideszes képviselő, az Oktatási, Közművelődési, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke. Ternyák András MSZP-s képviselő, a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság tagja. Családja öt generáció óta él Pestszentlőrincen.

A PVÖ további tagjai: Csabafi Róbert elnök, Bauer Ferenc alelnök, Pándy Tamás alelnök (Széky Társaság), Dunavölgyiné Lipokatich Margit (Együtt Pestszentimréért Egyesület), Perge László (BKIK), Teleki Sándor (Belsőmajor Lakópark Egyesület), Vada Gábor (Imrei Polgárőrcsoport), Konrád József (Pestszentimrei Sportkör), Czellahó László (református egyház).
A létszám változására tekintettel a szervezeti és működési szabályzat idevonatkozó rendeleteit is kiegészítették vagy módosították. A PVÖ-re önkormányzati hatósági hatáskör nem ruházható át. A határozatképesség és a minősített többségű szavazás feltétele minimum 8 főre, 8 egybehangzó szavazatra módosult.