Új játékok a Csibekas bölcsőde udvarán

Írta:  Puskás Attila 2016.03.15.

A játszóudvar teljes hosszában az épület homlokzatára felszerelt árnyékolókkal, illetve két új játszóeszközzel gazdagodott a Lakatos lakótelepen lévő Csibekas bölcsőde.

A játszóudvar teljes hosszában az épület homlokzatára felszerelt árnyékolókkal, illetve két új játszóeszközzel gazdagodott a Lakatos lakótelepen lévő Csibekas bölcsőde. A beruházást az önkormányzat a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. által kiírt meghívásos pályázati támogatásból és önerőből finanszírozta.

cs1
- A légiforgalmi szolgálat évek óta rendszeresen biztosít több millió forint pályázat forrást az önkormányzat számára, hogy a kerületi fenntartású intézményeket fejleszteni tudjuk. E segítség nélkül szegényebbek lennénk, és nem tudnánk mindent saját erőből megoldani – mondta Dömötör István alpolgármester, aki Torma Beátával, a körzet önkormányzati képviselőjével közösen adta át a fejlesztéseket. – Az önkormányzat vezetése is több figyelmet fordít a leszakadt területekre, próbálunk időről időre több anyagi forrást előteremteni, hogy az óvodák és az iskolák mellett a bölcsődék fejlesztésére is több pénz legyen.

cs2

A közelmúltban felújított Csibekas bölcsőde udvarán egy lengő fahidat és egy négyirányú rugós hintajátékot vettek birtokba a csöppségek. Hajasné Tallér Anikó intézményvezető elmondta, hogy ezek a játszóeszközök olyan összetett mozgásra késztetik a gyerekeket, aminek jótékony hatását később az iskolában az írás, olvasás tanulásakor is érezhetik.

cs3

- Az árnyékolóknak nyáron lesz nagy szerepük, mert segítségükkel a gumiburkolatos udvarrészen tovább kint maradhatunk a jó levegőn, nem kell az erős napsütés elől a csoportszobába bújni, ráadásul ezek a szobák is hűvösebbek lesznek.

A bölcsőde egyébként rendelkezik egy egyedülálló, speciálisan kialakított, gumiborítású biztonságos csecsemő-tipegő udvarral is. A gyerekek saját zöldségeskertet is művelnek, ahol már dinnye is termett. Az intézmény másik büszkesége az az ösvény, amelyen a gyerekek többféle természetes – faháncs, kő, homok stb. – felületen sétálhatnak.