Majális a megújult Bókayban

Írta:  2012.04.27.
Megújulva várja majd a majálisozni vágyókat a Bókay-kert: az április 22-én tartott Föld napja rendezvényt követően ugyanis rengeteg új növény kap helyet a területen. Május 1-jén ráadásul ingyenes lesz minden program.
Hagyományteremtő szándékkal új rendezvénnyel várta a kerületieket április 21-én a Bókay-kert: a Föld napja tiszteletére először szerveztek itt kertészeti vásárt és szakmai bemutatót. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. a rendezvényen részt vevő kertészetektől a bérleti pénzekből is növényeket vásárolt a Bókay-kert csinosítására.
– Egyértelmű szándékunk, hogy a majálisra érkezők már egy sokkal üdébb, zöldebb, megújult, felfrissült Bókay-kertbe lépjenek be – közölte a jó hírt Csempesz Iván, a sport- és rendezvénydivízió vezetője.

Olcsóbb, de jobb

Az idei majális rendezvényeit a korábbiaknál jóval kevesebb pénzből sikerül kihozni, ez azonban nem jelenti azt, hogy a színvonalból is engedni kell. A programot úgy állították össze, hogy minden korosztály találjon az ízlésének megfelelő műsort. Fellépnek olyan előadók is – például Keresztes Ildikó vagy Takács Nikolas –, akik egyidejűleg több generáció kedvencei.
A majális programja délelőtt 10 órakor kezdődik, és két helyszínen zajlik: a Bogrács-színpadon és a nagyszínpadon. A fellépők sorában Gergely Robit, Vastag Tamást, Nyertes Zsuzsát és Gregor Bernadettet, valamint Marót Vikit és a Nova Kultúr Zenekart is köszöntheti a közönség.
– Az országos hírű popzenészek mellett komoly szerep jut olyan helyi művészeknek és csoportoknak is, akik, illetve amelyek régóta szerepelnek komoly sikerrel a kerületben, és akár többezres rajongótábort mozgatnak meg. Az egyik közülük a jól ismert Tébláb Táncegyüttes – mondta Csempesz Iván.

Ingyenes programok

A programok ingyenesek, és a színpadi produkciókat – a majálisok hagyományainak megfelelően – gasztronómiai és sportrendezvények egészítik ki, amelyek közül a teniszt mindenképp érdemes megemlíteni: a majális alatt is bérelhetők teniszpályák a Bókay-kertben. A családi szórakozást állatsimogató, vidámpark, légvárak, pónilovaglás garantálja, a sakk kedvelői pedig Orgován Sándor nemzetközi sakkmester ellen játszhatnak szimultánt.

A koncertprogram
Nagyszínpad
11 óra: Keresztes Ildikó
14.45: Vastag Tamás
16.00: Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar
20 óra: Takács Nikolas
Bográcsszínpad
12.10: Gergely Róbert
15 óra: Nyertes Zsuzsa – Gregor Bernadett