Tovább folytatódik az ésszerűsítés

Írta:  2011.02.25.
Az új városvezetés már tavaly ősszel elhatározta, hogy a kerületi vagyonkezelést és városüzemeltetést végző gazdasági társaságoknál is ésszerűsítésre van szükség, hogy az eladósodását megfékezzék. Az összevonások eredményeképpen egy egységes városgazdálkodási holding jön létre a Vagyon 18 Zrt. keretén belül.

A hatékonyabb gazdálkodás érdekében a Bókay-kert Nonprofit Kft. feladatát a Vagyon18 Zrt. veszi át. Egy korábbi testületi ülésen született határozat alapján a Műszak18 Kft-t már a Vagyon18 Zrt-be olvasztotta az önkormányzat.
  A korábbi rendszer nemcsak drágán működött, hiszen minden cég saját ügyvezetést, felügyelő bizottságot, külön-külön adminisztrációt tartott fenn, de szétforgácsolta a kerület amúgy is szűkös erőforrásait – tájékoztatott dr. Lévai István Zoltán alpolgármester. - Az önkormányzat idén 300-400 millió forintot kíván megspórolni a cégek működtetésén, amely eddig évente mintegy 1,5 milliárdba került a kerületi adófizetőknek.

Mindez annak érdekében történik, hogy a kerület kilábaljon az elmúlt évi krízishelyzetből.
Az ésszerűsítés még nem fejeződött be, előkészítettük a Városüzemeltető Kft. és a Vagyon 18 Zrt. egyesítését is – tette hozzá az alpolgármester. – Elindultunk azon az úton, ami a közösség vagyonának felélése helyett a vagyongyarapításhoz, a kerületben szükséges fejlesztések megvalósításához vezet, anélkül, hogy az újabb eladósodással járna.