Levelező szakkör indul

Írta:  2011.10.11.

A Wekerlei Kultúrház (Bp. XIX. Petúr u. 7.) segítségével, és Ékes Gábor kispesti alpolgármester úr egyetértő támogatásával az Élni jobb NETmagazin az idei tanévvel egy időben elindítja, LEGYEN SAJÁT ÚJSÁGOD nevű, ún. levelező szakkörét az ország érdeklődő, 13-18 éves fiataljai számára.  
Célunk: Lehetőséget adni arra, hogy saját "újságot" indíthassanak, természetesen ingyen, minden költségtől mentesen. Ez ugyanis fejlesztheti lényeglátásukat, szépérzéküket, szövegalkotási és -értési képességüket, stb. Ehhez csupán egy ingyenes tárhelyet kell lefoglalni a NET-en, és le kell tölteni azt az ingyenes jegyzetet, amelyet a két éve üzemelő, www.elnijobb.fw.hu címen elérhető újságunk tapasztalatai alapján állítottunk össze. (Az anyagok is az újságon keresztül, a címoldalán látható "Legyen saját újságod" linkre kattintva érhetők el.)  
Meggyőződésünk, hogy ezzel hasznos elfoglaltságot, képességeket fejlesztő lehetőséget adunk minden olyan fiatal kezébe, aki hozzá tud jutni az Internethez, és kedvet is érez ahhoz, hogy ebbe az irányban is képezze önmagát.  
Ugyanott elérhető egy tipográfiai és nyomtatási ismereteked tartalmazó másik anyag is, amely arra tanít, hogy miként lehet drága programok nélkül is profi kinézetű nyomtatványokat elkészíteni a számítógép és nyomtatója segítségével. Ez azért is fontos, mert a lézeres nyomtatók terjedésével egyre több munkahelyen fogják elvárni a munkatársaktól ezt az ismeretet is. Végül készítettünk egy anyagot a reklám-munka érdekességeiről is, a szakkör minél színesebbé tétele érdekében. Ez is ingyenesen tölthető át a saját gépekbe. Itt alkotói pályázatokat is szeretnénk indítani, ha találunk hozzá támogató vállalkozásokat.   Az érdeklődő fiatalok az anyagok letöltését követően saját kedvük és ütemük szerint haladhatnak előre. Az elakadóknak konzultációs lehetőséget biztosítunk minden hónap második szombatján 9 és 12 óra között a Wekerlei Kultúrházban, a távolabb lakóknak pedig e-mail levelezések formájában, folyamatosan, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címről.  
 

KÖVESDI GYULA sk. reklámszakértő, szakközgazdász az Élni jobb NETmagazin főszerkesztője a levelező szakkör vezetője