Pestszentlőrinci Kör Gyalogos- és kerékpártúra

Írta:  2014.05.25.
 Rajt és cél: Pestszentlőrinc, Május 1. tér (Szemeretelep vasútállomás mellett)
Indulás: 7 - 11 óra között

Második alkalommal vehetnek részt a vállalkozó kedvű kerékpárosok a Pestszentlőrinci kör elnevezésű teljesítménytúrán.  A május 25-i rendezvényen három távot lehet teljesíteni, így két hosszabb táv közül választó edzettebb bringások mellett az idősebbek, gyerekek és a hétköznapokban ritkábban kerékpározók is könnyedén teljesíthetik a 11 km-es rövidtávot.

- A tavaly megkezdett hagyományt folytatva, idén több száz résztvevőt várunk a túrára, amelyet szeretnénk a jövőben is minden tavasszal megismételni mondta Kőszegi János, a túra egyik szervezője, önkormányzati képviselő.

A résztvevők 74, 55, illetve 11 km-en indulhatnak. A túra a Május 1. térről indul és ide is érkeznek vissza a résztvevők.

- Akik személygépkocsival érkeznek, könnyen leparkolhatnak a Május 1. téren és a környező utcákban. Csomagokra tudunk vigyázni és mivel a cél is itt van, nem kell sok mindent vinni a túrára mondta Ladoniczky Ferenc a túra másik szervezője.

Minden résztvevő leírást kap a teljesítendő útvonalról, a visszaérkezés után pedig emléklapot és pólót a teljesített túráról. Két ellenőrző ponton csokoládé, szőlőcukor, banán és ital várja a résztvevőket. A 66 km-es távon az egyik frissítő állomás Ócsán lesz, ahol az érdeklődők megtekinthetik a méltatlanul kevéssé ismert Árpád kori templomot és a tájházat. A pihenés után Üllő, Gyömrő, Maglód és Ecser települések érintésével jutnak el Vecsésre. Innen már kerékpárút vezet a Május 1. téri célállomáshoz. A szintidő 8 óra.

A középtáv (55 km) útvonala: Pestszentlőrinc - Ócsa Pestszentlőrinc.

A legrövidebb táv a kerület főbb pontjait érintve ( Hősök tere, Bókay Kert, Péterhalmi erdő) vezet vissza a Május 1. térre

A túrán való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  E-mail címre, a túra nevezési díja 800 Ft. További részletek a www.4seasonsiikola.hu honlapon érhetők el.

Eseménynaptár

« Szeptember 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30