Önkéntesnek álltak a 18. kerületi képviselők

Írta:  2020.03.27.

 

 

A koronavírus-járvány lassítása mindennél fontosabb. Ennek érdekében a 18. kerületi önkormányzat, a kormány és a Főváros intézkedései mellett saját intézkedéseket, szigorításokat is bevezetett.

A törvény adta kötelességnek eleget téve elindítottuk a 70 éven felüli, egyedül élő kerületiek ellátását segítő 296-1306 telefonszámot, és az önkormányzat munkatársainak egy részét átirányítottuk ezzel kapcsolatos ügyfélszolgálati feladatokra.

Ezzel párhuzamosan március 27-től várjuk azok jelentkezését, akik önkéntes segítőként részt vennének a segítségnyújtási feladatokban. Önkéntesnek jelentkezni a bit.ly/18keronkentes címen található kérdőív kitöltésével lehet.

Fontosnak tartjuk, hogy a kerület vezető politikusai példát mutassanak, ezért a köztársaságpárti önkormányzati képviselők, illetve a kerület országgyűlési képviselője elsőként töltötték ki a kérdőívet és álltak be önkéntes segítőként a munkába.

Az első kerületi önkéntesek:
Kunhalmi Ágnes
Fehér Gábor
Nagy Károly
Nagy Balázs
Banga Zoltán
Pál Norbert
Kassai Dániel

Láng István, Dabasi Ottóné, és Makai Tibor képviselők számára – életkoruk miatt – Szaniszló Sándor polgármester nem engedte a részvételt. Mindhárom képviselő más – biztonságos - formában segíti továbbra is a védekezést.