173. számú Kemény Zsigmond Cserkészcsapat

A szervezet jogi formája: civil közösség (a Magyar Cserkészszövetség tagszervezete)

A szervezet célja a leányok és fiúk lelki, szellemi és fizikai adottságainak, valamint szociális érzékenységének kifejlesztése. Elő kívánja segíteni, hogy a fiatalok jellemes egyéniségként a helyi közösségnek, a nemzetnek és az emberiségnek értékes és hasznos tagjai legyenek: "emberebb emberré, magyarabb magyarrá" váljanak. Fontos cél a magyar nép kultúrájának és történelmi hagyományainak ápolása. A célok közé tartoznak a zöldterületek, a védett természeti területek, a különleges rendeltetésű erdők és területek védelme, továbbá az oktatás, a közösségi művelődési szolgáltatás, a sport, az üdültetés. 

A cserkészcsapat tevékenységének kerete az őrs, amely rajba és csapatba szerveződve, felnőtt támogatása mellett, önállóan dolgozik. A tevékenység a résztvevők érdeklődésének megfelelő, változatos feladatok megoldásából áll, amely ismeretszerzést, játékokat, énekeket, hasznos gyakorlatokat, valamint közösségi szolgálatokat tartalmaz. A cserkészek a gyakorlatokat lehetőleg a szabadban, természeti környezetben végzik.

További információk

  • Vezető: Sztrakay Ferenc
  • A szervezet jogi formája: civil közösség
  • Az alakulás éve: 1989
  • Cím: 1181 Budapest, Csontváry utca 38. III/15.
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.