Felelős Kisállattartás-ért Alapítvány

A szervezet célja:

A Felelős Kisállattartás-ért Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy az anyagilag rászoruló gazdikat támogassa, segítse. Fő célunk azon kisállat-tulajdonosok támogatása, akik tudják, értik, vallják és elfogadják a kisállattartással kapcsolatos írott és íratlan szabályokat, ám az ezzel kapcsolatos anyagi terheket nehezen vagy egyáltalán, részben vagy egészben nem tudják vállalni.

Alapítványunk támogatja a környezetünkben található oktatási, nevelési intézményeket, hogy a jövő generációi megismerkedhessenek a felelős kisállattartás alapvető szabályaival, elvárásaival.

Valljuk, hogy a kisállattartás felelősségének megismertetése, az állatokkal való helyes bánásmód és a tágabb értelemben vett környezettudatos életmód elsajátítása már az óvodás korosztálynál elkezdhető, és megfelelő témaválasztással akár a középiskolásoknál is sikerre vihető.

 

A szervezet tevékenysége:

Alapítványunk támogatja:

 

 • a környezetünkben élő idős, nyugdíjas embereket, akik felelős kisállattartóként viselnék gondját kedvencüknek, de anyagi kereteik nem vagy csak részben teszik lehetővé ezt.

 • a környezetünkben élő nagycsaládosokat, akik kisállattartóként viselnék gondját kedvencüknek, de anyagi kereteik nem vagy csak részben teszik lehetővé ezt.

 • a környezetünkben élő, több gyermeküket is egyedül nevelő szülőket, akik felelős kisállattartóként viselnék gondját kedvencüknek, de anyagi kereteik nem vagy csak részben teszik lehetővé ezt.

Alapítványunk támogatja a környezetünkben megtalált kóbor, elhagyott, beteg állatok gyógykezelését, akiknek elhelyezésében is segédkezünk, akár társszervezetek bevonásával is, hogy felelős kisállattartóhoz kerüljenek.

 

Érzékenyítő programokat szervezünk terápiás kutyák és egzotikus kisállatok bevonásával kisgyerekeknek, iskolásoknak. Szemléletformáló, a felelős döntéshez szükséges tényeket feltáró programjainkat a különböző korosztályoknak közérthetően, jól szemléltetett formában, élményprogramként közvetítjük.

 

Támogatjuk a szülők, nevelők, pedagógusok továbbképzését, szemináriumait, így közvetve a jövő nemzedék felelős kisállattartási kultúráját fejlesztjük.

 

Támogatásaink kizárólagos kedvezményezettjei a kisállatok, illetve a nekik nyújtott állategészségügyi szolgáltatás finanszírozása, mely biztosítja az alapvető állatjólétet a kedvenceknek.

 

További információk

 • Vezető: Csasznek Imréné
 • A szervezet jogi formája: közhasznú alapítvány
 • Az alakulás éve: 2014
 • Adószám: 18621824-1-43
 • Számlaszám: 11718000-21150643
 • Cím: 1184 Budapest, Lenkei u. 5.
 • Telefon: 06-1-608-45-21
 • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.