Egy komplex zöld közösség újjáélesztése a testvérvárosi kapcsolatok által

Írta:  2023.04.12.

 

EU támogatásávalKedvezményezett:

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata

Társult partnerek:

Dabrowa Tarnowska városa

Dabrowski járás

Támogatás összege: 27.485 Euro

Támogatás mértéke: 85%

Projekt címe: European Urban Recovery - A Complex Green Community Revival Festival

Projekt száma: 101091206

Projekt tervezett befejezése: 2023. 05. 07.

A projekt rövid bemutatása:

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata pályázataival és fejlesztéseivel kiemelt figyelmet szentel a környezet védelemére és a klímaváltozással kapcsolatos tevékenységekre.

Önkormányzatunk és testvérvárosa egy partnertalálkozó keretében mutatja be az eddig elért fejlesztési eredményeit, valamint tapasztalatait arra vonatkozóan, hogy a COVID általi lezárások milyen hatással voltak a település életére, a folyamatban lévő projektjeikre és ezeket milyen nehézségekkel valósították meg.

Az Önkormányzat 2023. május 5-7. között egy háromnapos találkozót szervez a kerületben, melyre a társult partnereink is nagy számmal érkeznek Lengyelországból. A vendégek a látogatáson túl azért érkeznek, hogy kultúrájukat és sokrétű művészetüket bemutassák, illetve, hogy a testvérvárosi kapcsolatokat elmélyítsék és kifejezzék szándékukat a jövőbeni kapcsolat megtartásában. A projekt keretében a lengyel küldöttséggel érkező kulturális intézmények és sportszervezetek vezetői szándéknyilatkozatot írnak alá a magyar résztvevőkkel egy jövőbeni együttműködés reményében, így már nemcsak a két testvérváros, hanem az intézmények között is szorosabb kapcsolat alakulhat ki.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, a CERV-2022-CITIZENS-TOWN-TT program keretében.

Támogató: European Education and Culture Executive Agency (EACEA) - Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA).