Demens személyek nappali ellátása

 

Az SzCsM rendelet 84/A.§ - a előírásainak betartásával a Somogyi László Szociális Szolgálat látja el a demens személyek nappali ellátását. A demenciával élő idősödő emberek szociális biztonságának megőrzése kulturált, biztonságos körülmények között a család tehermentesítése mellett, a gondoskodás kiegészítése munkanapokon, 7.00-17.00 óráig tudja biztosítani a szolgálat.

A szolgáltatás célja és feladata:
A demens személyek nappali ellátása az enyhe, illetve középsúlyos demenciával élő idősödő emberek szociális biztonságának megőrzése érdekében nyújtott szolgáltatás. Ennek a szociális alapszolgáltatásnak a keretében biztosítja az ellátott személyek és családjaik életmódjának, szokásrendjének, hagyományainak tiszteletben tartása mellett a demenciával élő idősödő emberek napközbeni ellátását.
Az ellátottak ápolása, gondozása, foglalkoztatása az emberi méltóságuk, autonómiájuk megőrzésével történik.

A programok, foglalkoztatások keretében biztonságot, védelmet és érzelmi támogatást nyújtva szolgáltat k aktív időtöltést az igénybe vevők számára.

A demens személyek nappali ellátásának igénybevétele előtt:
Elsődleges feladat az információ gyűjtése - az ellátásra szoruló napirendjéről, táplálkozási szokásairól, meglévő képességeiről, kedvelt tevékenységéről, alvási szokásairól, inkontinenciájának mértékéről, gyógyszereléséről, különös szokásairól.

A demens személyek nappali ellátása pszichiáter, neurológus vagy geriáter által készített demencia kórképet megállapító szakvéleménnyel rendelkező személyeket láthat el.
A készített szakvélemény, az erősségekre épülő állapotfelmérés, mely elősegíti a fizikai és mentális képességek megőrzésére irányuló gondozási tervek elkészítését, meghatározza a szükséges szakemberek bevonását, a team felállítását, a további feladatok meghatározását előkészíti.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a 06-20-405-66-26, vagy a 06-1-291-43-64 telefonszámon.