Tér-Köz-rendezvény négy napon át

Írta:  2015.04.23.
Evangelizációs napokat rendez az evangélikus és a református gyülekezet május első hetében a szépülő Kossuth téren.
Az Üllői útról is látszik, hogy a Kossuth téren valami történik. Ásnak, alapoznak, építenek, nagy a forgalom. Dolgoznak. A Thököly úti villamosmegállóban kitett információs tábláról is kiderül: Budapest Főváros Tér-Köz pályázatának a keretében folyik az átalakítás. Tudnivaló, hogy a tér önmagában csak a díszletet adja a két felekezet mindennapi életéhez. Tartalommal is meg kell tölteni azt. Ezért kapcsolódik a pályázathoz a tér megújításán túl egy programsorozat is. Ennek következő részét a május 5–8. közötti esti szabadtéri evangelizációs napok képezik.

„Szedd össze magad…”

Az örömhírt Bódis Miklós református lelkipásztor hirdeti majd, aki az erdélyi Hátszegről érkezik Budapestre.

De vajon mivel „keresi meg” a híveket az evangelizáció? Ennek érzékeltetésére álljon itt egy idézet a lelkésztől: „Hadd kérdezzem meg tőled, hogy mit válaszolnál erre a kérdésre: Van-e neked örök életed? Gondolkozz el ezen! S erre mit mondanál? Hova mész, miután meghalsz? Ha a kérdésre, miszerint van-e neked örök életed, az a válaszod, hogy nem tudod, vagy azt, hogy majd ott elválik,  akkor erre az a válaszom, hogy szedd össze magad, mert nincs örök életed! Ha e kérdésre még azt is válaszolod, hogy ezt reméled, akkor remélve mész a templomból a pokolba. Igen, ugyanis az örök élet a biztos hit!”

Otthon vannak

Az esemény szervezője és házigazdája a Pestszentlőrinci-Pestszentimrei Evangélikus Egyházközség és a Pestszentlőrinc Kossuth téri Református Gyülekezet.
– Nagy örömöt jelentenek számunkra a közelgő május elejei napok. A Tér-Köz programsorozat keretében tavaly októberben már rendeztünk egy 1517 méteres futóversenyt, továbbá november végén a Mária Szeplőtelen Szíve Római Katolikus Főplébániával közösen adventi vásárt és koszorúkészítést szerveztünk. Nem régen volt, így sokan emlékezhetnek rá, hogy a nagypénteki Parkpassió rendezvénynek és a húsvétreggeli éneklésnek is házigazdája volt a megújuló tér – mondta Sándor Balázs, a Kossuth téri reformátusok lelkésze, hozzátéve: egyre jobban otthon vannak a téren, s azt szeretnék, ha a május eleji rendezvényre minél többen mennének el és töltenének el négy szép estét az evangelizációs napok keretében.