Továbbra is segítsék egymást

Írta:  2014.12.20.
A kerületi nyugdíjas civil szervezetek immár hagyományosan ünnepeik meg a közelgő karácsonyt. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület december 19-én megtartott rendezvényének a XVIII. kerületi Pedagógiai Intézet adott otthont.

A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület XVIII. kerületi tagcsoportjának a nyugdíjasai nemcsak ünneplő ruhát öltöttek magukra, hanem lelküket is ünneplőbe öltöztették, hogy együtt ünnepeljék meg a közelgő karácsonyt. Horváth Lászlóné, Cilike, a civil szervezet vezetője, majd Szarvas Attila Sándor társadalmi megbízatású alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Az alpolgármester arról beszélt, hogy örömmel látja, hogy milyen szép számmal gyűltek össze a nyugdíjasok, hogy közösen ünnepeljenek. S külön örült annak, hogy Jäcker Györgyné, Gizike az alpolgármester egyik kedvenc versét, Ady Endrétől a Karácsony címűt mondta el nagy átéléssel. Szarvas Attila Sándor egy a napokban hallott történetet is megosztott az egyesület tagjaival. Az egyik belvárosi kerületben megszűnt a nyugdíjas klub, és a záró rendezvényen egy idős néni szinte sírva mondta a mellette állónak, hogy „ezek után hová fogom felvenni a szép ruhámat?”.

Az idős emberek közül sokan egyedül élnek, és a nyugdíjas klub jelenti számukra a közösséget. S ha ez is elmarad, akkor nincs más. Ezért az alpolgármester arra kérte a nyugdíjasokat, hogy továbbra is segítsék egymást.

XVIII. kerületi nyugdíjas tagcsoport

Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület XVIII. kerületi tagcsoportját immár 23 éve vezeti Horváth Lászlóné. Az egyesület elsődleges célja természeti, történeti, építészeti és kulturális értékeink megismerése és megismertetése, megőrzése, gyarapítása.
 

A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület XVIII. kerületi tagcsoportjának nyugdíjasai közül többen műsorral készültek, hogy azzal örvendeztessék meg társaikat. A műsorban közreműködött többek között Jäcker Györgyné és Tarján Ferenc, Harmat István, Metzker Pál működött közre.