Csaknem négyszázan kaptak oklevelet

Írta:  2014.12.17.
A hetedik szemeszter ért véget a pestszentlőrinci Nyugdíjas Akadémián. A december 13-i évzáró előadást megelőzően Ughy Attila polgármester több mint 300 oklevelet adott át.
A hetedik szemeszter ért véget a pestszentlőrinci Nyugdíjas Akadémián. A december 13-i évzáró előadást megelőzően Ughy Attila polgármester több mint 300 oklevelet adott át azoknak, akik legszorgalmasabban látogatták az akadémia tanfolyamait, előadásait.

Jászberényi József, az akadémia tudáshátterét biztosító Zsigmond Király Főiskola vezetője bejelentette, hogy megállapodtak az önkormányzattal arról, hogy folytatódnak az akadémia előadásai és tanfolyamai.
– Nem udvariasságból mondom, hogy a XVIII. kerületi a legszervezettebb abból a 17 helyszínből, ahol oktatunk. Sehol máshol nincs ennyire szervezett, komplex képzés, ami egyértelműen az itt élő idősebb korosztály tudásigényének köszönhető – mondta Jászberényi József. – A következő félévben a hétvégi előadások mellett már 14 tanfolyam indul, és igénybe kell majd venni a Rózsa Művelődési Ház segítségét is, mert egy-két kurzus nem fog elférni az önkormányzat épületében.

Az akadémia a téli szünetet követően már öt angol és két orosz nyelvtanfolyammal megy tovább, és folytatódik a környezetvédelem, az étkezéstörténet, a társadalmi problémák, a geopolitika, valamint a vallástörténet, az iszlám és a rendkívül népszerű jobb agyféltekés rajzolás kurzus is.
– Örömteli, hogy összesen 372 oklevelet kellett kiosztani a szemeszter végén. Azt is ki kell emelnem, hogy az akadémia résztvevői nagy számban látogatják a nyelvórákat is – hangsúlyozta Ughy Attila. – Mindez azt jelenti, hogy kerületben élő ötven éven felüliek fontosnak tartják egy idegen nyelvnek legalább az alapfokú, de akár a magasabb szintű ismeretét is.
A polgármester hozzátette: ugyanakkor sajnálja, hogy a számítógépes ismeretek tanítása nem szerepel a tantervben, pedig a számítástechnikai eszközök használata az idősebbek számára is egyre fontosabb.
– Legyen szó akár az ügyfélkapun történő bejelentkezésről vagy időpontkérésről a szakrendelőbe, egyre több az elektronikus alapú ügyintézési lehetőség. Ezeket ismerni kell – mondta Ughy Attila.