Ők Pestszentimre új díjazottjai

Írta:  2013.11.08.
Közművelődési szakembert, plébánost és diplomatát díjazott idén a Széky Endre Társaság.

Ódor Katalin, a Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) igazgatója, Gödölle Márton római katolikus plébános és Mayer Lajos diplomata, jogász, a Pestszentimre városközpont megújításának kezdeményezője vehette át idén a Pestszentimréért díjat Lévai István Zoltán alpolgármestertől.

Hamarosan elkészül a díjátadónak hagyományosan helyet adó PIK, de idén még a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában rendezte meg közgyűlését, amelynek nyitánya volt a Pestszentimréért elismerések átadása. A díj átvételekor Ódor Katalin köszönetet mondott többek között a kerületi lakosoknak, akik az átépítés alatt is látogatták a PIK rendezvényeit, a civil szervezeteknek és a többi kulturális intézménynek.

- Az ő segítségük nélkül nem tudtunk volna létezni – fogalmazott a PIK igazgatója.
Gödölle Márton a pestszentimrei római katolikus egyházközség újjászervezéséért és a templom felújításáért folytatott tevékenységéért részesült a díjban. Mayer Lajos a Pestszentimre központja megújításának kezdeményezéséért és az M0-ás Imrén való átvezetésének megakadályozása érdekében végzett munkájáért kapta a díjat.
A Széky Endre társaság 1989-ben kezdte meg közhasznú működését. Az egyesület célja az, hogy az imrei lakosok bevonásával aktív szerepet vállaljon a település fejlesztésében és hagyományai megőrzésében.