Az első gyertyaláng

Írta:  2012.12.03.
Advent első hétvégéjén Pestszentimre koszorúján is meggyújtották az első gyertyát.

Az adventi koszorú, karácsony közeledtével az időt méri. Az időt, amit várakozással és elmélkedéssel kell töltenünk. Időt ad a megtisztulásra és a megújulásra, hogy az ünnep elérkeztével, az valódi ünnep lehessen, amikor teljes odaadással fordulhatunk a másik felé. Az adventi koszorú a világ világossága. Egyetlen gyertyaláng, amely a végtelen szeretetre emlékeztet és egyre növekvő fényességet hoz életünkbe. A kör alakú koszorú, melyet általában örökzöldekből készítenek, az örök folytonosságot szimbolizálja.

Az Együtt Pestszentimréért Egyesület a pestszentimrei egyházakat is bevonva második alkalommal szervez közös adventi várakozást a pestszentimrei lakosok számára. Céljuk a lakosok életébe csempészni az összetartozás meghittségét és szebbé tenni városrészüket. A Hősök terén kiállított koszorújukon hagyományosan három lila és egy rózsaszín gyertya található. Advent első vasárnapját megelőző szombaton, a csikorgó hidegben várták az érdeklődőket lélekmelengető adventi műsorral és olvadást hozó forró teával és forralt borral. 

Az ünnepi hangulatot a Pestszentimrei "Szent Imre" Klasszikus Kórus karácsonyi dallamai és a Kastélydombi Általános Iskola Csengettyű Együttes harangjátéka hozta el. Az eseményen részt vett Kucsák László alpolgármester és Lévai István alpolgármester. Végezetül az első gyertyát Gödölle Márton plébános gyújtotta meg, aki a várakozás hitéről beszélt és boldog, reményteljes várakozást kívánt mindenkinek. Az első gyertyaláng fellobbanását számtalan apró fény követte, melyek a hideg ellenére, összegyűlt emberek kezében gyulladtak, a lélek terheit enyhítve és az összetartozást és a szimbolizálva.

Joulupukki repülővel jött
 
Ádvent Burgenlandban

Szent András eltörte a hegedűt

Újra áll a kettős kereszt