Az ötvenes évek az 50-esen

Írta:  2012.11.05.
Sokan voltak kíváncsiak a november 4-én az 50-es vonalán indított nosztalgia-villamosjáratra.

Tülekednie kellett annak, aki november 4-én már a 13 órai induláskor szeretett volna felszállni az 50-es vonalán indított egynapos nosztalgiajáratra. Az ódon, favázas kocsit ugyanis tömeg fogadta a Határ úti végállomáson.

A járatot a XVIII. Kerületi önkormányzat anyagi támogatásával a BKV indította azzal a céllal, hogy az ünnepnapon tisztelegjen az 56 évvel ezelőtti események előtt. A forradalom idején ehhez hasonló villamosok közlekedtek a főváros utcáin, és ilyenek jártak sokáig az Üllői úton is. A nosztalgiakocsira azonban nem csak azok ültek fel, akik annak idején rendszeresen közlekedtek ilyen szerelvényekkel, hanem azok a fiatalok is, akik szívesen próbálták ki a régi közlekedési eszközt.
A Baross utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között felszálló kerületiekkel együtt a villamoson utazott a Hargita téri 1956-os emlékmű avatóünnepségére a városvezetés és a polgármesteri hivatal néhány munkatársa is. A járatot még a késő délutáni órákban is sokan vették igénybe egy kis nosztalgiautazásra.

Tekintse meg fotógalériánkat!