Fergeteges mulatságra készülnek

Írta:  2012.10.05.
Októberben második alkalommal is megrendezik a tavaly nagy sikert arató Pestszentlőrinci Vasárnapi Vásári Vigadalmat.

A cél változatlan: az igazi magyar termékek, kézműves portékák megismertetése. A fővárosban az utóbbi években több hasonló rendezvényt is tartottak, de egész naposat, ennyire a régi vásárok hangulatát idézőt talán csak a kerületünkben. A vásár meghívásos, az egyesület jelenleg az árusokat keresi, ellenőrizve, hogy valóban hazai és értékes, jó minőségű termékek jelenjenek meg a Bókay-kertben.

Részvétellel kapcsolatos információk

A vásáron történő részvétel regisztrációhoz kötött, de térítésmentes. Bérleti díj nincs. Csak a regisztrációval rendelkező kiállítókat tudjuk fogadni! Kiállítóhelyet, területet biztosítunk, de az árusításhoz saját asztal, pult szükséges.
Kérjük, hogy a részvételi szándékot mielőbb, de legkésőbb szeptember 20-ig jelezzék az alábbi címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. További információ: www.zoldsorompo.hu
 

– Nemcsak a környékről, de az ország több pontjáról, egészen távoli helyekről is érkeznek a hívásunkra árusok. Őszintén köszönöm mindenkinek, aki ebben segít nekünk. Szerencsére többen is megkerestek bennünket, hogy várják, jönnének, segítenének, ajánlanak ismerős árusokat, termelőket. Ez volt, s továbbra is ez a szándékunk, hogy a kerületiek magukénak érezzék a rendezvényt, és minél jobban telljen az október 7-i vasárnap. Szívesen fogadunk minden olyan ötletet, szereplési szándékot, segítséget, amelyik egyezik a vásár céljával, és természetesen várjuk árusítani a kerület kézműveseit, termelőit – tájékoztatott Pethő Ágota, a rendezvény főszervezője.

Idén is fellépnek gyerekek a kerületi óvodákból, iskolákból, kiváló néptánc- és népdalegyüttesek adnak műsort, valamint most is meghívtak határon túli fellépőket is.
– Ezúttal is lesz népi fajáték, fakörhinta, sőt a gyermekek le is győzhetik majd a sárkányt, láthatnak igazi sólymot, madarakat, simogathatnak állatokat, s jókat nevethetnek a vásári és szüreti komédiákon is. Nagy örömünkre jönnek ismét a lovas íjászok, és megtartják fergeteges vágtájukat. Az idén igazi barantabemutatóban is részük lesz a vásárra látogatóknak. A vásári hangulatról a kikiáltónk gondoskodik, s a vidámságot fokozza a nagyszerű és méltán híres Szeredás együttes is. Ezen kívül meglepetéssel is készülünk.



Cikkünk a tavalyi vigadalomról.