Vidám hét Nagyrébében

Írta:  2012.09.04.
Havannán élő gyerekek nyaraltak Nagyrébén a Külvárosi Támogató Egyesület segítségével.

A Külvárosi Támogató Egyesület jóvoltából július 16-tól egy nap híján egyhetes táborozáson vehettek részt olyan, a Havanna-lakótelepen élő gyerekek, akiknek egyébként nem lett volna lehetőségük nyaralni. A 6 nap zsúfolásig megtelt programokkal, ezeknél több talán csak jókedvből és mókázásból akadt.
A nyaralás helyszíne a Hajdú-Bihar megyei Nagyrébe volt, ahol a szállást a Gémes fogadó biztosította, amely remek vendéglátónak bizonyult. Az első nap a múltidézés, valamint a technika és a természet csodái köré összpontosult, este pedig a táboravatás következett az elmaradhatatlan tábortűzzel. Ekkor kezdődött meg a hetes program egyik csúcspontjára, a pénteki Ki mit tud?-ra való felkészülés, ami – mint kiderült – nem volt hiábavaló.
– A kisebbek verset mondtak, a lányok táncoltak, a fiúk pedig létrehozták első rock and roll zenekarukat. A basszushangok seprűnyélen szólaltak meg, s a zsűrinek, bármilyen szigorú volt is, maximális pontszámot kellett adnia a résztvevőknek, amihez egy kis ajándék is járt. A fiúk Legót, a kisebb lányok babát és macit, a nagyobbak nyakláncot kaptak fülbevalóval – mesélte mosolyogva Farkas Katalin, az egyesület egyik alapítója.
A tábor vége felé a 11 gyermekből álló csapat rajzversenyen is részt vett, ahol a kedvenc emléküket kellett megörökíteniük a papíron. A rajzok jelentős részén szekér és csúszda szerepelt, de volt azért templom, sőt egy időjárásjelző kő is.
– Egyik nap hatalmas sétát tettünk a felújítás alatt álló Füsti-kastélynál, ahol az istállókban gyönyörű lovakat láthattak a gyerekek. Ezekből párat be is fogtak, hogy szekérrel végigzötyöghessük a környéket. Ez volt az egyik kedvenc program, a másik a gyönyörű berettyóújfalui strand felkeresése. Nagyon jól szórakoztak, és rengeteget csúszdáztak ott a kicsik – mondta Katalin.