Családi nap a Kandó téri játszótéren

Írta:  2012.04.30.
Kellemes nyári délutáni pikniken vehetett részt az, aki a Kandó téren rendezett családi napot választotta programként április 28-án.
Kellemes nyári délutáni pikniken vehetett részt az, aki a Kandó téren rendezett családi napot választotta programként április 28-án. A Pestszentlőrinc–Pestszentlőrinc Önkormányzat Idősekért Fiatalokért Közalapítványa és a Kerületi Diákönkormányzat által megrendezett eseményen változatos programok várták a résztvevőket.

Vidám színekben pompáztak az arcfestést választó gyerekek, a játszóteret szinte pillanatok alatt ellepték a pókemberek, pillangók, kutyusok, cicák és oroszlánok. A mókás maszkok mellett kézműves foglalkozás és grundfoci bajnokság is várta a résztvevőket.
- Olyan hétvégi programot kínáltunk a családoknak, ahol a gyermekek, a szülők és a nagyszülők is egyaránt jól érezhették magukat. Az alkotóműhelyben anyák napi ajándékokat, gyönyörű faliképeket és csodálatos krepp virágokat, készíthettek az ügyes kezű, kreatív „művészpalánták” - mondta a program megálmodója és főszervezője Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumi titkára.
A szülők, nagyszülők az otthon elkészített finomságokkal nevezhettek a „Nagyagyáink receptjei” édességkészítő versenyre. Nagy sikere volt a lufi hajtogatásnak is.

Azokat, akik a délután folyamán megéheztek, vagy megszomjaztak, az önkiszolgáló asztalnál klasszikus étkek várták. Friss kenyér, házi zsír, lilahagyma, házi sárgabaracklekvár, üdítő limonádé került a vendéglátóasztalokra, ahol mindenki kedvére fogyaszthatott.
- A programok nagyon jók, mert mindenki találhat magának való elfoglaltságot. Én a focibajnokságra szerveztem csapatokat. Izgalmas körmérkőzéseket játszottunk. Amíg más csapatok fociztak, addig készítettem édesanyámnak egy faliképet akrilfestéssel. Ez a rendezvény szuper jó, mert senki nem unatkozik. Jó lenne, ha többször is lenne ilyen – mondta Kelenföldi Gergő, a Táncsics iskola 7. osztályos tanulója.

A rendezvényen részt vett Dr. Lévai István Zoltán alpolgármester úr, aki gratulált a focibajnokságon résztvevő csapatoknak. A szervezők még a helyszínen elhatározták, hogy hagyományt teremtenek a szervezett családi napoknak, mivel a program osztatlan nagy sikert aratott.
A rendezvény után a szervezők, a gyerekek és a szülők arra is odafigyeltek, hogy gondosan összeszedjenek minden szemetet. A hulladékot szelektív módon külön zsákokba gyűjtötték össze a játszótér egész területéről. 




A versenyeken elért eredmények:
Grundfoci bajnokság:
1. „Real Madrid”
2. „Barcelona”
3. ”Honvéd”
4. „Chelsea”
5. „Pókok”

Édességkészítő verseny:
1. Pap Erika - Nyuszis püspökkenyér
2. Bekker Borbála – Kakaós és túrós napraforgó, illetve Tarcsányi Barbara és Egri Melinda – Túró Rudis muffin

Az okleveleket és az ajándékokat Dámsa József önkormányzati képviselő, a közalapítvány elnöke adta át a nyerteseknek.