Éremeső Los Angelesben

Írta:  2015.08.07.
Befejeződtek a 2015-ös Speciális Olimpia Nyári Világjátékainak megmérettetései Los Angelesben. A hazaérkező versenyzőket megható ünnepség és vastaps fogadta.

Alig néhány órával a landolás után, a fáradtság legapróbb jelét sem mutatva érkeztek meg augusztus 5-én a sportolók, szakágvezetők és edzők a 2015-ös Speciális Olimpia Nyári Világjátékairól a Magyar Sport Háza konferenciatermébe, ahol a Magyarországot képviselő 86 fős delegáció tiszteletére rendeztek fogadást. Hazánkat 58 sportoló képviselte, akik 14 sportágban (atlétika, asztaltenisz, bocsa, bowling, erőemelés, görkorcsolya, judo, kerékpár, kosárlabda, labdarúgás, tenisz, tollaslabda, torna, úszás) 32 arany, 30 ezüst és 20 bronzérmet szereztek.

Vastapssal ünnepelték a győzteseket!

Az ünnepélyes fogadást Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) kiemelt támogatója és kamarazenekarának produkciója nyitotta meg. A versenyzőket és a felkészítőket Deutsch Tamás, a MOB Fogyatékos Sportjáért Felelős Szakmai Tagozat elnöke köszöntötte, majd őt követően a kiváló eredményeket Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke és Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó méltatta. Az ünnepség Hevesi Tamás énekes, labdarúgóedző műsorával zárult.


Az összefogás ereje

A Speciális Olimpia Nyári Világjáték az év legnagyobb sport- és humanitárius eseménye volt, melyet a csapatmunka és a résztvevők lelkesedése tett igazán naggyá. A 165 ország részvételével lezajott játékokon 24 helyszínen közel 7000 sportoló mérte össze rátermettségét, kitartását és ügyességét. Ezt a küzdeni akarást támogatva működik 1968 óta a Speciális Olimpiai Mozgalom is, ami évente 4 millió embernek szervez programokat és szolgálja az értelmi fogyatékossággal élő sportolók közösségét, kiemelve és felszínre jutattva tehetségüket.

– A Speciális Olimpia nagy kincse és varázsa, hogy a résztvevők már akkor győztesnek tekintik magukat, mikor még el sem kezdődött a viadal. Akarat, küzdelem, hit és bizonyítási vágy hajtja őket, amivel idén is elsöprő sikereket értünk el – mondta Lengyel Lajos.

Kerületi sikerek

A versenyzők között szép számmal szerepeltek kerületi indulók is, akiket többek között az önkormányzat is támogatott a kijutásban. A SOFI-ból 6 diák vett részt a játékokon, de több kerületi egyesületből is indultak versenyzők, akik kemény küzdelemmel hozzájárultak a sikerekhez. A sport mellett azonban helyet kapott a kikapcsolódás is, hiszen a kiutazók számos színvonalas programon is részt vettek.

– A versenyzőknek már az is nagy élmény volt, hogy eljuthattak Amerikába, de a kedves fogadtatás és a magasszínvonalú ellátás mindannyiunkat elkápráztatott. A programok során pedig megismertük a várost és meglátogattuk a nevezettességeket is – mesélte Juhász József, az MSOSZ judo szakágvezetője, aki továbbá elmondta, hogy csapatának a következő állomás a szentpétervári Európa-bajnokság lesz.