Kerületi sikerek az úszók diákolimpiáján

Írta:  2015.07.14.
Szép sikereket hozott az úszók diákolimpiájának győri országos döntője. A lőrinci és imrei sportoló diákok nem kevesebb, mint 11 éremmel utazhattak haza.
Nézzük, kik szereztek dicsőséget a kerületnek, kik lettek dobogósok.
A Lőrinc 2000 SE úszói közül az I. korcsoportos Eszes János 50 gyorson arany-, 50 mellen ezüstérmet szerzett.
– Éreztem, hogy jó formában vagyok, volt értelme a kemény felkészülésnek. Remélem, hogy még csak az út elején járok…
 
Szakajtónyi érem

A Tempo-Aqua versenyzői közül a III. korcsoportos Kasper Attila 100 háton arannyal, 100 gyorson ezüsttel zárta az olimpiát.

– Elégedett vagyok, mert erős mezőnyben szereztem két dobogós helyezést.
Számolatlanul akasztották az érmeket az Aqua 18 úszóinak a nyakába.
A III. korcsoportos Lajos Bálint 50 mellen nyert aranyat, a IV. korcsoportos Leidal Dániel 100 gyorson lett az első. A VI. korcsoportban egy másik Leidal, Nóra volt legyőzhetetlen. Ő 100 gyorson diadalmaskodott. Ugyanezen a távon a fiúk közül Kaminszky Bence lett bajnok, a második helyet pedig a „harmadik” Leidal, Tibor szerezte meg. Száz háton Fodor Helga harmadikként csapott a célba. A II. korcsoportos Baksa János is odatette magát: 50 gyorson ezüstérmes lett.

2024-ben is?

Az éremeső után elégedett volt az edző, Tenczer Szabolcs.
– Az ilyen szép napok után elmondhatja az ember, hogy megérte a sok-sok munka, megérték a hajnali kelések és a korai edzések. Nem szabad elfelejteni, hogy a diákolimpia indulóinak az iskolában is helyt kell állniuk. Amikor reggelente becsöngetnek, ők már túl vannak egy kemény edzésen, hogy aztán délutánonként ismét azért róják a hosszakat, hogy elérjék a céljukat, s felnőttként is szállítsák a sikereket a magyar úszósportnak. A mostani érmesek közül nem egy a 2024-es olimpiára érik be, akkor lesz a legjobb életkorban.