Százak a lőrinci túrán

Írta:  2015.05.24.
A jó idő is az esemény mellé állt, így aztán mindenki jókedvűen várta május 17-én, vasárnap reggel a harmadik alkalommal megrendezett Pestszentlőrinci túrák elnevezésű kerékpáros, futó és gyalogos teljesítménytúrát, amelyen háromszáznál többen indultak két keréken vagy éppenséggel két lábon.

A rajt és a cél között nem volt óriási a távolság, mondhatnánk, semmi, mert az indítás és a befutó színhelye megegyezett, a szemeretelepi vasútállomásnál volt. Ám ami közte történt, az nem jelentett mindig könnyed időtöltést a vállalkozó kedvűeknek.

A 11-től a 74 km-ig

A nap során mindenki megtalálhatta a számára legkedvezőbb távot.
A 11 kilométeres családi táv a kerület utcáin haladt végig, nagy érdeklődés közepette. Apukák, anyukák, gyerkőcök ülték meg a drótszamarat, kellemesen tekerve a lőrinci tavaszban.
Az 55 kilométeres távot választók Vecsés és Gyál érintésével Ócsára kerekeztek, ahol a templom melletti téren frissítő várta a „vándorokat”. Utána ugyanazon az útvonalon jutottak vissza a szemeretelepi célba.

A bátrak, az edzésben lévők 74 kilométeres távot is teljesíthettek, nem mellesleg 150 méteres szintemelkedéssel. Ők Vecsés, Gyál, Ócsa, Gyömrő, Maglód, Ecser és újra Vecsés érintésével jutottak vissza a célba, nem mindig mosolygósan, de sikerélménnyel telve, hiszen 74 ezer méter mégiscsak 74 ezer méter…

Zsíros kenyér, oklevél

A rendezők szerint meglepő, ám örömteli módon rengetegen választották a gyaloglást. A 10-12 kilométeres távot kellemesen sétálva, jó hangulatban, a mozgás örömét élvezve tették meg a résztvevők a Halmi-erdőt érintve. Duatlonban is lehetett indulni, ami egy gyalogos és egy választott kerékpáros távot jelentett.
A célba érkezéskor valamennyi induló zsíros kenyeret kapott, sőt egy kitűzőt és oklevelet is, hogy megőrizzék a nap emlékét.

Körmöczy kilométerei

Elégedetten nyilatkozott a mozgalmas nap végén a főszervező Ladoniczki Ferenc, a Fezosport Turista Egyesület vezetője.
– Az indulók létszáma elérte a 350-et, ez jóval több, mint amennyit vártunk. Kalapot illik emelni valamennyiük előtt, ám a legnagyobb főhajtás Körmöczy Zoltánt, a Fezosport Turista Egyesület sportemberét illeti, aki futva teljesített 55 kilométert. Összességében azt mondhatom a Pestszentlőrinci túrák mai napja után, hogy soha rosszabbat.