Lendületben két keréken is

Írta:  2015.04.08.
Hónapról hónapra beszámolunk az önkormányzat támogatta Lendületbe hozzuk! elnevezésű helyi ingyenes sportolási lehetőségekről. Az utóbbi időben helyet kapott a kínálatban a népszerű kerékpáros túrázás is. Ladoniczki Ferenc túravezetőt kérdeztük.
– Aki ismeri önt, tudja, hogy profi kezekbe került a Lendület új kínálata, mert ön már Izlandot, ezt az izgalmas országot is körbetekerte. Milyen volt?
– Mondta, hogy izgalmas, ezek után nem is lehetett más a tekerésünk, mint izgalmas, szolidan fogalmazva is. Gejzírek mellett, gyönyörű tengerparton mentünk, amit nehéz szavakba foglalni, ezt látni kell. Életre szóló élményt kaptam.

– Ami most vár önre, az nem lesz ilyen kalandos, de a Lendület új sportága sokak érdeklődését felkeltheti.
– Hiszek ebben, s már az első túránk is ezt igazolta.
– Hol jártak, mit láttak?
– Március 29-én volt a premierünk, amikor vagy húsz túrázóval Ócsára mentünk, az ottani román kori templomot néztük meg, majd a település arborétumában jártunk.
– Nem kell tehát mindig a világ végére menni, hogy élményben legyen részünk…
– Pontosan ezért gondoltak az önkormányzat sportreferensei arra, hogy jó volna „bicikliközelbe” hozni a kerületieknek Magyarországot.
– Gondolom, terveik is vannak már…
– Április 12-én rendezzük meg a második programot, a cél a Naplás-tó.
– S ezek után?
– Májusban két program vár ránk, amelyekből az első nem kifejezetten bringás, de lehet, hogy még annál is izgalmasabb. Tizedikén a Pálvölgyi- és a Szemlőhegyi-barlangba megyünk, ott bújunk a föld alá, s látunk majd csodákat. De hogy ne ragadjunk a sötétben, arról május 31-én gondoskodunk. Ekkor vonatra ülünk, és irány a tatai Öreg-tó. Aki körbe akarja túrázni a tavat, az hozzon kerékpárt is, mert csak nyolc kilométert kell tekernie, s máris gazdagabb lesz egy élménnyel. Akár még a gyerekek is nyeregbe szállhatnak, mert ennyit kerékpározni számukra sem megterhelő. A programokról szívesen adok információt a 30-864-5736-os telefonszámon.