Élmény lesz a siklás

Írta:  2014.11.28.
December 10-én, szerdán a Bókay-kertben tartják a kerületi olimpia sí- és snowboard-versenyét.
A kerületi diákok nyári olimpiai sportágakban elért sikerei után a téli sportágak képviselőin a sor, hogy bizonyítsanak. December 10-én, szerdán a Bókay-kertben tartják a kerületi olimpia sí- és snowboard-versenyét, amelynek főrendezője a kertben működő 4seasons Sí- és Snowboardiskola vezető oktatója, Kőszegi János.

– Ahogy kinéz az idő, még az is lehet, hogy „fehér” lesz a verseny…
– Ezt ma még nem tudjuk, addig nem lát el a meteorológia, de az egészen biztos, hogy havas lesz a pálya. Vagy igazi, vagy műhó várja az indulókat.
– Hány korosztályban mérik össze a tudásukat a diákok?
– Négyben. Az 1. és a 2. korcsoport 15 órától, a 3. és a 4. korcsoport 16 órától lép a műanyag burkolatú sípályára. Fontos tudnivaló, hogy maga a verseny három órakor kezdődik, ám előtte egy órán át gyakorolhatnak az indulók.

Jó tudni…

A sérülések elkerülése érdekében bukósisak és kesztyű viselése feltétlenül szükséges. Bukósisak 500 forintos áron bérelhető. A síruhát a pálya nem koszolja össze.
 

– Oly sok idő nincsen már a versenyig. Meddig lehet jelentkezni?
– Az indulni szándékozó diákok a saját iskolájuk testnevelőjénél jelentkezhetnek december 5-ig, ő küldi majd el az összesített nevezéseket. A később érkező jelentkezéseket nem tudjuk elfogadni. Az senkit ne tartson vissza, ha nincsen síléce, mert a síiskola biztosít számukra. Fontos információ az is, hogy egy iskolából korosztályonként maximum két leány és két fiú indulhat a síversenyen, illetve hárman vehetnek részt a snowboardversenyen. Ez utóbbit egy összevont kategóriában rendezzük meg.
– Minden adott lesz a kiváló versenyhez…
– Ha még azt is hozzászámítjuk, hogy digitális időmérés lesz, vagyis akár ezredek is dönthetnek, és hogy kedvcsinálóként a korosztályok első három helyezettje az érmek és az oklevél mellé meghívást kap a síiskola versenyszakosztályába, akkor azt hiszem, nem szabad gondolkodniuk a fiúknak és a lányoknak azon, hogy jöjjenek-e a Bókayba.