Elindult a szekér, győzelem a Mezőkövesd ellen is

Írta:  2014.10.21.
Hosszú, pontnélküli sorozat után, a Komló elleni sikeren túl, megszerezte a második győzelmét is a PLER-Budapest csapata. Legutóbb a Mezőkövesdnél bizonyultak jobbnak a lőrinciek.
Pedig nem ígérkezett egyszerű feladatnak a kövesdi meccs, mert a házigazda jó erőkből áll. Azonban mit sem zavarta ez Hutvágner István fiait, akik a Komló elleni sikerből is építkezve megszerezték a második bajnoki győzelmüket, s ezáltal végre 4 áll a PLER neve mögött, vagyis ennyi pontot gyűjtöttek a fiúk. Mégpedig úgy, hogy a mezőkövesdi siker szinte egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben. A zöld-feketék végig vezetve (a félidőben is négygólnyi volt már az előnyük), magabiztos győzelemmel zárták a 9. fordulót a Kövesd otthonában. Pedig hazai pályán inkább a vidéki csapat felé billent az esélyesség. Nos, ezt a papírformát rúgta fel a Hutvágner-csapat. Jó, lelkes játékkal, végeredményben háromgólos sikert aratva.

Persze, a győzelem csak így leírva volt egyszerű, a pályán nagyon is keményen meg kellett küzdeni minden egyes találatért. A 33 lőrinci gól végül győzelmet ért a kövesdiek 30 találatával szemben. Váratlan, szép siker volt ez, így nincs mit csodálkozni azon, hogy az együttes kiváló hangulatban tért vissza, hogy másnaptól már a következő mérkőzésre, az október 21-én sorra kerülőre koncentráljon, amelyet a „változatosság kedvéért” újra a Komló ellen vív – kedden azonban idegenben, Magyar Kupa mérkőzésen.
Férfi NB I, 9. forduló. Mezőkövesd–PLER-Budapest 30-33 (15-19).