PLER-siker az utolsó fordulóban

Írta:  2014.03.11.
Remek játékkal aratott négygólos győzelmet szombaton a PLER-Budapest a Lőrinci Csarnokban az Orosháza ellen (32-28), két fontos pontot szerezve a rájátszás előtt az alapszakasz utolsó fordulójában.
Az Orosháza ellen hittel játszott a csapat, küzdött, aminek két pont lett a jutalma. A mérkőzésre rengeteg szurkoló látogatott ki, telt ház volt. A szoros első félidő legszebb percei azok voltak, amikor egy 5-0-ás etapot hozott az együttes, amivel magabiztos előnyt szerzett a félidőre (16-12).

A második játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, az Orosháza küzdött, s az első percekben minden hazai gólra volt válasza. A félidő derekán háromgólosra csökkent az előny, ám Muszavi góljával egyértelmű lett a vezetés. Perger kapus ziccereket hárított. Igaz, a 26. percben megítélt első (!) lőrinci büntető kimaradt, ám ekkor már nem forgott veszélyben a PLER-siker. Ráadásul az utolsó másodpercekben Bakos is betalált, beállítva a 32-28-as végeredményt.
Az alapszakaszt követően két részre osztják a mezőnyt: az első hat a felsőházban, a 7-12. helyezett pedig az alsóházban folytatja. Az alsóházi hat csapat (a junior válogatott nélkül!) körmérkőzéses rendszerben folytatja, az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket magukkal viszik. Mindegyik párharc az egyik fél második győzelméig tart. A rájátszás március 23-án kezdődik.

Férfi NB I, 22., utolsó forduló
PLER-Budapest–Orosháza 32-28 (16-12)
Az alsóház állása a rájátszás előtt

1.Orosháza 17
2.Cegléd 16
3.Vác 15
4.Győr 11
5.Mezőkövesd 11
6.PLER-Budapest 7