Figyelem, itt vannak a Balczó-utódok!

Írta:  2013.05.24.
A Lőrinc 2000 SE új szakosztálya nem más, mint az egyik legsikeresebb sportágunk, az öttusa.
Még csak pár hónapos az „újszülött”, de már felhívta magára a figyelmet. A Lőrinc 2000 SE új szakosztálya nem más, mint az egyik legsikeresebb sportágunk, az öttusa. A nyolc fordulóból álló Magyar Kupa-versenysorozat második állomását április utolsó hétvégéjén rendezték meg a Malév-pályán – három szépen csillogó lőrinci éremmel.

Eszes János, a Lőrinc 2000 SE elnöke és edzője joggal lehet büszke a mai napig is legnagyobb magyar öttusázónak tartott, az 1972-es müncheni játékokon aranyérmet nyerő Balczó András reménybeli utódaira.
Ezúttal a legkisebbek, a nyolcévesek értek el szép sikereket a Magyar Kupa-versenysorozat második állomásán, amelynek a Malév-pálya adott otthont.
A lőrinci klub legfiatalabb tusázói a koruknál fogva egyelőre még nem öt-, csak kéttusában állhattak rajthoz.
– Amolyan felvezetés, ráhangolás volt ez a kicsiknek, akik a két „legegyszerűbb” tusában, a futásban és az úszásban mérték össze az erejüket. Ebben a sportágban a fokozatosság elve különösen fontos, nehogy bármelyiküket is idő előtt érje kudarc, mert akkor pontosan az ellenkezőjét érjük annak, amit szeretnénk – mondta Eszes János, aki, mint úszóedző, természetesen részt vett a gyerekek felkészítésében, így aztán őt is dicséri az MK-szereplés.
A gyerkőcök kiválóan szerepeltek, a dobogó mindhárom fokára felállhattak. Arannyal, ezüsttel és bronzzal zárták a napot.

– Pihenésre nem sok idejük lesz, mert május 17-én Monoron ismét bizonyítani kell a felkészültségüket, amikor az MK-sorozat harmadik állomásán állnak rajthoz.
A sikeres kezdés után érthető, hogy az elnök-edző már az összetett verseny dobogóján látja a Balczó-utódokat.