Nem csak ízlelték, falták a sportot

Írta:  2011.09.26.
Az első alkalommal megrendezett Sportízelítő több ezer, többségében fiatal érdeklődőt vonzott. A vendégek húsznál több sportággal ismerkedhettek meg.

A húsznál több sportág között az íjászat is szerepelt
Ideális körülmények várták az érdeklődőket szombaton a Bókay-kertben. Az első alkalommal megrendezett Sportízelítő több ezer, többségében fiatal mozogni vágyót vonzott. A vendégek húsznál több sportággal ismerkedhettek meg, s próbálhatták ki azokat.
A színpadon egész nap csúcsforgalom volt, a sportágak képviselői sorra mutatták be a tudásukat a nézőknek, miközben kerületi és nem kerületi sztársportolók váltották egymást a deszkákon.
Ott volt az FTC-PLER férfi kézilabdacsapatának több tagja, köztük a kerület egyik arca, Lendvay Péter, s válaszolt a kérdésekre az együttes edzője, Zsiga Gyula is. Találkozhattak a fiatalok a „másik arccal”, a taekwon-do kiválóságával, az Eb-bronzérmes Tóth Balázzsal is.
Nagy tapsot kapott dr. Magyar Zoltán, az egykori klasszis tornász, a lólengés olimpiai bajnoka, aki oly módon kötődik a kerülethez, hogy Lőrincen van állatorvosi rendelője. A Testnevelési Egyetem (TF) sátrában válaszolt a kérdésekre dr. Jakabházy László, címzetes egyetemi tanár, aki a kerületben rövidesen útjára induló, Mozdulj, játszótér! elnevezésű országos program egyik megalkotója.
Bemutatkoztak a kerületi egyesületek is, külön-külön sátorban népszerűsíthették a sportágukat, volt is érdeklődő bőven.

Sokan próbálták a kosárlabdát
Baumann Gizella, a sportos nap életre hívója és fő szervezője elmondta, abban látja az első számú hasznát e rendezvénynek, hogy több ezer gyermek programjává, elfoglaltságává sikerült tenni Sportízelítőt. 











A fiatalok kedvelt sportága a strandröplabda
















Nézzen több képet fotógalériánkban: www.bp18.hu/foto.75.a_nagy_sportagvalaszto.html