Már megint a Gráciák - rg-verseny a Sportkastélyban

Írta:  2011.07.29.
A legjobb magyarok mellett a ritmikus gimnasztika nemzetközi kiválóságai is részt vesznek a III. K.F.K. Grácia Kupán a Pestszentimrei Sportkastélyban.
Megközelítőleg száz utánpótlás és felnőtt korú versenyző indul az augusztus 6-i nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyen a Pestszentimrei Sportkastélyban. A mieinken kívül mintegy hatvanan érkeznek külföldről, például a sportág fellegvárának tekintett Oroszországból, valamint Azerbajdzsánból, Csehországból, Szlovákiából, Izraelből, Belgiumból, sőt Dél-Koreából is.

Az olimpiai kvalifikáció jegyében

A hetvenöt egyéni induló mellett az orosz, az izraeli és az osztrák csapat is eljön a versenyre - tájékoztatta portálunkat Nevihostényi Éva a K.F.K. Grácia Ritmikus Gimnasztika Egyesület képviselője. - Rajtuk kívül természetesen a magyar kéziszer-válogatott, valamint az universiade-ra készülő magyar főiskolás csapat előadásában is gyönyörködhetnek a nézők.
A magyar felnőtt kéziszer-válogatottnak különösen fontos ez a viadal, hiszen számukra a III. Nemzetközi K.F.K. Grácia Kupa lesz az első felkészülési verseny a szeptemberi, olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.
Érthető, hogy az K.F.K. Grácia rg-egyesület külön is szívén viseli a kéziszer-válogatott sorsát, hiszen a válogatott edzője, Berek Irina egyben a Grácia szakmai igazgatója is, és a lányok közül hárman - Hauser Judith, Kohlhoffer Fanni és Topic Dária - pedig az egyesület versenyzői.



A csehek Petszentimrén válogatnak

- Az esemény magas színvonalát garantálja, hogy igazi sztárok jelezték a versenyen való részvételüket - mondta Nevihostényi Éva. - Oroszországból érkezik a versenyre Dmitrieva Daria és Lukonina Yana felnőtt világbajnokok, valamint Alexandra Merkulova ifjúsági olimpiai bajnok. Ők mindhárman kimagasló alakjai a sportágnak. A kupán részt vesz továbbá Aliya Garayeva Európa-bajnok, Anna Gurbanova vb 3. helyezett, és a minszki EB-n ezüstérmet nyert izraeli Neta Rivkin is.
A mi versenyzőink közül megméretteti magát a szeptemberi VB-én már az olimpiai kvalifikációért küzdő, többszörös magyar bajnok Vass Dóra, és az első felnőtt világversenyére készülő Szalóki Violetta is.
Érdekesség, hogy a cseh rg-s lányoknak nem csupán felkészülést jelent majd a III. K.F.K. Grácia Kupa, ugyanis számukra ez a legfontosabb válogató-verseny az őszi megmérettetések előtt.
A tavaly alakult K.F.K. Grácia ritmikus gimnasztika-egyesület máris szép eredményeket tudhat magáénak. A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség ranglistájának előkelő, hetedik helyén állnak.
Az egyesület edzői Berek Irina és Fata Anita. A K.F.K. Grácia Sport Egyesület a X. kerületben, a Sibrik Miklós úti bevásárlóközpont mögött lévő edzőteremben végzi versenyzői felkészítését.