Megújult az erdei tornapálya

Írta:  2011.06.22.
A felújított Péterhalmi-erdei tornapályát június 21-én ünnepélyesen átadta a Pilisi Parkerdő Zrt. a lakosoknak. A közel két kilométer hosszú, 19 állomásból álló pálya kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódásra, mozgásra nyújt lehetőséget.
 
A lakossági igényeket felmérve a Péterhalmi-erdőben 2003-ban a Pilisi Parkerdő Zrt. és Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata közösen egy 19 állomásból álló tornapályát hozott létre, ami mára már felújításra szorult.

Példaértékű együttműködés

Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntötte a XIX., XXI., XV. kerületből és Törökbálintról érkezett tisztségviselőket és a Pilisi Parkerdő Zrt. szakembereit. Az alpolgármester hangsúlyozta a jó együttműködés fontosságát az erdészettel.
- A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete 451,5 hektár erdőterületet kezel a XVIII. kerületben. Ezzel Pestszentlőrinc-Pestszentimre a harmadik legnagyobb erdőterületű kerület Budapesten - tette hozzá az alpolgármester.
Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője arról beszélt, hogy a XVIII. kerület önkormányzata és az erdészet hosszú évek óta tartó együttműködésének egyik kiemelkedő állomása a Péterhalmi-erdő tornapályájának felújítása.
„A köz érdekében, hasznos és előremutató közjóléti beruházásokat hoztak létre, és tartanak fenn. Ez az út az, ami a jövőben is egy jól karbantartott a széles közönség által is használt közjóléti Parkerdő felé mutat”.

Péterhalmi-erdei tornapálya hív kicsiket és nagyokat
„Reméljük, hogy a jó példa „ragadós” lesz és a környező önkormányzatok is kedvet kapnak a kerületi erdők hasonló fejlesztésre” – tette hozzá a szóvivő.
Kirrné Feicht Ágnes, az önkormányzat környezetvédelmi csoport vezetője elmondta, hogy kerületünkben két tornapálya található. Az egyik a Flór Ferenc utcai, és a második Péterhalmi-erdei tornapálya. Mindkettő kicsiket és nagyokat egyaránt mozgásra csábít. A most felújított 1,8 kilométer hosszú tornapályának 19 állomása van. Minden állomáson háromszintű feladat közül választhatnak a sportolók. Mindenki kora, egészségi állapota és fizikai adottságai szerint eldöntheti, hogy a tornapálya gyakorlatai közül melyiket tudja, vagy akarja elvégezni.