Önkéntes munkával szebb játszótér

Írta:  2015.08.29.

Szabadidőben, önkéntes munkával csinosítottak ki egy lakótelepi játszóteret kerületi lakosok.

Egy napfényes szombati napon a Havanna lakótelep játszóterei gyerek zsivajtól hangosak, ám az elmúlt szombaton a Csontváry utca 53 - 65 közötti játszótérről a karbantartás zaja hallatszott.

Az időjárás nem vette kegyeibe a felújításban résztvevő, Budapest számos kerületéből érkező önkénteseket, hozta ismét a negyven fokot.
-A játszóterek felújítása, karbantartása elsődleges feladat a gyermekek biztonsága érdekében, az ”ápolt külsőről” már nem is szólva - kezdte Havasi Zoltán önkormányzati képviselő, a Fidelitas kerületi elnöke. - Köszönetet szeretnék mondani az önkénteseknek, hogy a forróság ellenére húszan segítenek a karbantartásban. A játszóterek és parkok kisebb felújításának programja a budapesti Fidelitas elnök, Kurucz Dániel és jómagam kezdeményezésére indult, több fővárosi játszótér is listára került. A Havanna lakótelep a lakossági felkérést követően került a lista élére. Köszönet a Városgazdának, hogy biztosította a szükséges eszközöket.

6445 0

Havasi Zoltán vendéget vár, felgyűrt ingujjal meg is érkezik Kucsák László, kerületünk országgyűlési képviselője.

6446 0

- Amint itt állunk, jól eső érzés fog el, gyermekkorom játszótéri emlékei idéződnek fel bennem. Most is egy nagyszerű kezdeményezés tanúi és résztvevői lehetünk. A kerületi Fidelitas korábban is kivette a részét egy Havanna lakótelepi játszótér kialakításában, az ilyen kezdeményezések figyelmet érdemelnek. A felgyűrt ingujjam nem csak a hőségnek szól, hanem feladat is vár rám. Úgy látom, nagy a sürgés-forgás, a seprűk, gereblyék már foglaltak, megyek is körülnézni, miben tudnék segíteni.
Egy perccel később kezében ecsettel és festékkel megindul a mászóka felé.

Gönczöl András