Idén is a világ élvonalában a karinthys diákok

Írta:  2015.09.06.
Ebben az évben 25 diák vette át nemzetközi érettségi (International Baccalauretate) diplomáját a Karinthy Frigyes Gimnáziumban.
Ebben az évben 25 diák vette át nemzetközi érettségi (International Baccalauretate) diplomáját a Karinthy Frigyes Gimnáziumban. Az okleveleket Kucsák László országgyűlési képviselő adta át a szeptember 2-i ünnepségen.

- Az IB bizonyítvány megszerzésére a világ 147 országában van lehetőség, de a régióban és Magyarországon a Karinthy Frigyes Gimnázium volt az első intézmény, amelyik felvállalta ezt az oktatási programot. Az IB oktatás 23 éve indult meg itt, és két évvel később már átvehették az első végzősök a bizonyítványaikat. A Karinthy diákjai évről-évre világviszonylatban is kiemelkedően teljesítenek, a most végzettek közül ketten is 40 pont feletti eredményt értek el, ami rendkívül kimagasló teljesítmény – mondta rövid köszöntőjében Kucsák László.
A gimnázium aulájában családtagok, az iskola diákjai – köztük korábbi és leendő IB-diplomások – jelenlétében megtartott diplomaosztón a XVIII. kerületi önkormányzat nevében Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte a zöld taláros fiatalokat.

- Nagyon büszkék vagyunk a Karinthy gimnáziumra, az itt folyó munkára és az IB-diplomás diákokra is. Abban pedig biztos vagyok, hogy a megszerzett tudással mindannyian sikeresek lesznek, akár itthon, akár külföldön folytatják tanulmányaikat – mondta Galgóczy Zoltán hozzátéve, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten a jövőben is támogatni fogja ezt a sikeres oktatási programot.
A diplomaosztót követő hagyományos állófogadáson Zarándy Zoltán európai parlamenti tanácsadó mondott pohárköszöntőt, és mesélt a fiataloknak saját egykori, walesi IB-tanulmányairól.
Az IB Diploma programban résztvevő karinthys diákok eredménye a program 1992-es itthoni elindulása óta minden évben meghaladta a nemzetközi átlagot, és ez idén sem volt másképp. A bizonyítványt a világon több mint 140 egyetem elfogadja, köztük az oxfordi egyetem, vagy éppen a párizsi Sorbonne.