Gálázott a SOFI

Írta:  2015.06.02.
Versekkel, dalokkal, prózai művekkel léptek színpadra a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény diákjai május 30-án a Kondor Béla Közösségi Házban megrendezett gálaműsoron.

A SOFI tavaly ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját, és az akkori ünnepi program sikerén felbuzdulva az iskola pedagógusai úgy gondolták, hogy a tanulók egész éves fejlődéséről kiváló képet adó műsorral megpróbálnak hagyományt teremteni.

- A korábbi iskolanapot hoztuk ki a szélesebb közönség elé. Ez a gála jó alkalom arra, hogy a sajátos nevelési igényű, tehát tanulásban, vagy értelmileg akadályozott gyermekek megmutassák, hogy mi mindenre képesek – mondta Batári Géza, a SOFI igazgatója. – A műsorban verssel, prózával, énekkel fellépők között az intézményben tanuló minden korosztály képviselteti magát, az óvodástól a felnőtt szakiskolás korosztályig.

Az intézményvezető méltán lehet büszke diákjaira, akik ismét bebizonyították, hogy akaraterejükkel és a megfelelő pedagógusok irányításával szinte csodákra képesek.
A gálaműsort megnyitó Galgóczy Zoltán alpolgármester úgy fogalmazott, hogy minden gyerek egy-egy csiszolatlan gyémánt.

- Rendkívül eredményes, értékteremtő munka folyik a SOFI-ban. A tartalmasan eltöltött tanév bizonyítéka ez a gála, ami az intézmény számos más programjához hasonlóan egyedülálló élmény – mondta Galgóczy Zoltán.
A gálaműsort a SOFI felső tagozatos és szakiskolás tanulóiból álló énekkar nyitotta meg. Az Apáca show című film világhírű betétdala, a Happy day előadása nagyszerű alaphangulatot teremtett, és további fellépők produkcióit kísérő taps, és önfeledt szórakozás bizonyította, hogy valóban boldog napot töltöttek együtt gyerekek, szülők és tanárok ezen a szombaton a közösségi házban.