Új ajtók nyíltak

Írta:  2015.04.20.
Az élet egy soha véget nem érő útkeresés, de az erőfeszítések és a kitartó munka végül meghozza az eredményeket. Szikszai Sándor megfestette az ajtókat és azok kinyíltak előtte.

Tizenkét Gyöngy Kapu címmel nyílt kiállítás április 13-án Szikszai Sándor akvarellista képeiből a Városháza Galériában. A festmények a lélek utazásainak azokat a fontos és tanulságos pillanatait jelenítik meg, mint a gyermeki lélek halhatatlansága, az örök szerelem elérhetetlensége vagy a megvilágosodásig vezető hosszú és göröngyös út. A megnyitón egy interaktív tárlatvezetés keretében Jánosi-Juhász Katalin organikus belsőépítész beszélgetett az alkotóval.

Szikszai Sándor a kiállításról és az elért eredményekről ekképpen beszélt:
– Mindegyik kép szimbolikus értelemben egy ajtót ábrázol, melyek az én lelki utazásom során megnyílt ajtókat jelentik meg. Ezekről a feltáruló ajtókról és erről a hosszú spirituális utazásról pedig a képek mellett olvasható szövegek is mesélnek. De ezen az úton valós lehetőségek is nyíltak előttem, ugyanis az International Watercolour Society elnevezésű nemzetközi akvarell szövetség felkért a magyarországi tagozat vezetésére. Ezáltal jelenleg közel 40 ország akvarell művészeivel kerültem napi kapcsolatba és lehetőséget kaptam arra, hogy alkotásaimat külföldi kiállításokon is bemutassam. Egy képem már Vietnámban, egy pedig hamarosan Szöulban a Világkiállításon lesz látható – mondta.
A tárlat nyitvatartási időben április 24-ig tekinthető meg a Városháza Galériában.