Játékos születésnap a Pitypang óvodában

Írta:  2015.03.08.
A Pitypang óvoda 1980 márciusában, akkor még Kondor I. Óvoda néven, fogadta először a Havanna lakótelepre költöző családokat, gyerekeket. Az intézmény 35. születésnapját március 6-án játékos programmal ünnepelték az óvodások, az óvodapedagógusok és a szülők.

Az óvodások levelet, születésnapi üdvözleteket adhattak fel a házi postahivatalban, hol felváltva voltak a gyerekek postások, vagy postáskisasszonyok, levélválogatók, árulhatták a bélyegeket, és szülinapi pecséttel látták el a küldeményeket. A cukrászdában házi süteményeket, gyümölcssalátát szolgáltak fel. A bábszínházban a Békakirály című előadás aratott nagy sikert. A fotóműhelyben bohókás ruhákba öltözve álltak a kamera elé a gyerekek, a saját maguk készítette játékvárost pedig egy-egy marionett bábbal a kézben lehetett bejárni.

- Azt remélem, hogy minden kisgyermek, aki hozzánk kerül, reggel vidáman érkezik, a nap végén pedig úgy megy haza, hogy aznap is történt vele itt egy új kaland – mondta Knizner Anikó, a Pitypang óvoda vezetője, aki a születésnap alkalmából megköszönte az elődök, így az intézmény első igazgatójának, Földvári Lászlónénak a munkáját. – Nekik is köszönhető, hogy mára egy kiforrott pedagógiai program mentén dolgozunk. Úgy érzem, hogy ebben az óvodában jó gyereknek lenni.

Az ünnepségen Galgóczy Zoltán alpolgármester és Kucsák László országgyűlési képviselő is virágcsokorral fejezte ki jókívánságait, és kívánt további sikeres munkát.
- Egy ilyen szép évfordulón nem is lehet mást kívánni, minthogy továbbra is az eddigihez hasonló értékes, és értéket teremtő munka folyjék – fogalmazott Kucsák László.
Galgóczy Zoltán kiemelte, hogy öröm látni az óvodapedagógusok és a gyerekek kreativitását.
- Látszik, hogy rengeteg munkát fektettek az ünnepnap előkészítésébe, és azt is jó tudni, hogy a most látottakhoz hasonlóan hétről-hétre egy-egy új témakör köré épülnek az óvodai foglalkozások – mondta az alpolgármester.