Csapatmunka és kézügyesség-fejlesztés

Írta:  2014.11.27.
A XVIII. kerületi alsó és felső tagozatos pedagógusok alkotóműhely-foglalkozáson vettek részt november 13-án a Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskolában.
– A műhelymunka célja az volt, hogy olyan technikákkal ismertessük meg a pedagógusokat, amelyeket be tudnak építeni oktató-nevelő munkájukba – mondta Diráné Huszár Gertrúd, az Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának titkára, a programsorozat szervezője. – A pedagógusok a műhelyfoglalkozáson egyszerre több kézműves technikát is elsajátíthattak, amelyek egyenként és kombinálva is számtalan lehetőséget adnak az érdemi alkotásra.

A megkérdezett tanárok nagyon hasznosnak találták a programot.
– Örömmel vettem részt az alapítvány által szervezett alkotóműhely-foglalkozáson. A műhelymunka kiváló lehetőség a közösségi szellem formálására, a csapatmunkára, az önkifejezésre, a kreativitás és a kézügyesség fejlesztésére – fogalmazott Kovácsné Vereb Katalin, az Ady iskola informatikatanára.
– Kollégáim közül sokan tudnak és szeretnek barkácsolni, kézművesedni – vette át a szót Bogárné Kováts Judit, az Ady iskola igazgatója. – Ez persze természetes, mert a pedagógusok főiskolásként elsajátították a technika tantárgy módszertanát és a munkadarabok elkészítésének különböző technikáit.
A mai gyerekeknek ez azonban kevés már, így a tanárok gyakran az interneten keresnek ötleteket, új technikákat, amelyekkel érdekesebbé, vonzóbbá tehetik a különféle szakköröket, és segítséget nyújthatnak a diákoknak a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

– Ezért mi, a kevésbé ügyesek is nagy örömmel vettük az iskolánkba kihelyezett kézműves foglalkozást. Ismerősök, kollégák között bátrabban vagyunk „ügyetlenek”, merünk kérdezni, segítséget kérni a foglalkozást tartó, általunk jól ismert szakembertől.