Sportos születésnap

Írta:  2014.10.05.
A Vajk-sziget Általános Iskola fennállásának 30 éves évfordulója alkalmából 15 órás sportnapot tartott október 3-án.

Immár hagyomány, hogy a Vajk-sziget iskola a fennállásának nagyobb évfordulóin „maratoni” sportnapot rendez. Ahány éves születésnapját ünnepeli az iskola annyi órán át tart az intézményben a sportrendezvény. Nem is okozott fejtörést a dolog addig, amíg az iskola 30 éves nem lett, mert a diákok már nem tudtak volna egyhuzamban 30 órát sportolással eltölteni. Ezért úgy döntöttek a szervezők, hogy ősszel és tavasszal is egy-egy 15 órás sportnapot tartanak, és így meglesz a 30 óra az iskola fennállásának 30. évfordulóján.

– A rendezvény 2014 méteres futással kezdődött – mondta Mári Sándor, a Vajk-sziget iskola pedagógusa. – Délelőtt látványos bemutatót tartott Klampár Tibor asztalitenisz-világbajnok az iskola volt diákjával, Metz Zoltán NB I-es asztalitenisz-játékossal. Horváth Gábor kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnok kajakozó közbejött akadályok miatt lemondta a találkozót, azonban ígéretet tett arra, hogy a tavaszi sportnapon biztos, hogy ott lesz.

Délután 30 állomáson különböző játékot, illetve sportágat próbálhatnak ki diákok. Este pedig a tornateremben és a műfüves pályán a labdajátékoké volt a főszerep.
– A sportnapban az a legfontosabb, hogy hosszú ideig kötetlenül együtt lehetünk a jelenlegi és a volt diákokkal, szülőkkel. – Közösséget építünk, és a gyerekek sportolnak is – tette hozzá a pedagógus. Azt szoktuk, mondani, hogy nem sportiskola, hanem sportos iskola vagyunk. Az intézményben nincs kiemelt sportág, hanem rendszeresen többfélét is kipróbálhatnak a gyerekek. A diákok lelkesek és eredményesek is a kerületi sportversenyeken. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy minél többet mozogjanak.
Az 15 órás sportnap fáklyás futással, (kölyök) pezsgőzéssel zárult. Tavasszal ismét megrendezik a 15 órás sportprogramot.