Padlástérből galéria

Írta:  2014.09.22.
Vadonatúj kiállítótermet adtak át a kerületben. A velencei biennálé által inspirált alkotásoknak ezúttal a PIK galériája ad helyet.

A kívül-belül megújult Pestszentimrei Közösségi Ház hosszú, közel másfél éves átépítés után tavasszal hivatalosan is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. A munkálatok viszont mindezidáig nem értek véget, hiszen a több funkciós belső terek kialakítása, festése, és dekorálása továbbra is zajlott. Az intézmény vadonatúj galériájának átadásával, szeptember 17-én a felújítások lezárultak.

A vendégeket Ódor Katalin, az intézmény igazgatója köszöntötte. A megnyitón közreműködött a közösségi ház művészeti vezetője Draskóczy Zoltán gitárművész, aki gitárjátékával elvarázsolta a közönséget. A Reflexiók című tárlatot Kucsák László országgyűlési képviselő, alpolgármester nyitotta meg, aki ünnepélyes keretek között adta át a közösségi ház díszkulcsát az intézményvezetőnek. A kiállítás hátteréről Varga Ferenc, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet pedagógiai szakértője, médiaművész beszélt. A tárlat 21 kerületi művész által a velencei biennálé ihletésére készített alkotásokból nyílt, amit második alkalommal tekinthetnek meg az érdeklődők a kerületben.

A velencei biennálé a világ egyik legelismertebb és legrangosabb képzőművészeti seregszemléje, amire tavaly ősszel egy pályázaton kiírt tanulmányút keretében utazhattak ki kerületi közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek. Ez a tanulmányút minden résztvevőnek egyedülálló élményt jelentett. A művészek új tapasztalatokkal és újszerű látásmóddal gazdagodtak, amit egy velencei ihletésű kiállítással foglaltak össze. A kiállítás nyitvatartási időben október 12-ig tekinthető meg a Pestszentimrei Közösségi Házban.