40 éves a Darus iskola

Írta:  2014.06.13.
Negyvenedik születésnapját ünnepelte a közelmúltban a Darus iskola. Az ünnepség egyik érdekessége a gyerekek által bemutatott élőkép volt.
A Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola május végén ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját. Az esemény méltó ünneplésére színes programokból álló prejekthetet szerveztek a gyerekeknek.

A legkisebbek mozaikképet készítettek és ügyességi versenyeken vehettek részt. A nagyobbak felkészültségét a „Darus, szeretlek!” vetélkedő furfangos feladatai tették próbára. Az ügyes kezűek kavicsokat festettek, melyekről a főépület bejáratánál közös kép készült. Rendkívül népszerűek voltak a kézműves foglalkozások, ahol az iskolához kapcsolódó emléktárgyakat készítettek a vállalkozó kedvűek. A Határtalanul! pályázat segítségével Erdélyben járt hetedikesek élménybeszámolója nagy sikert aratott. A jelenlegi diákok egy időkapszulába helyezték el üzeneteiket a jövő darusosainak. A közös tánctanulás, az izgalmas sportversenyek mindenkit megmozgattak.
A hét jubileumi ünnepséggel zárult. Az iskola első igazgatója, Pilhoffer Ferenc meghatottan emlékezett a kezdeti nehézségekre. A vidám hangulatú irodalmi összeállítást és az énekkar önfeledt dallamait a szülők, a volt diákok és a régi kollégák is elérzékenyülve hallgatták. Az est végén az intézmény jelenlegi és régebbi tanárai közösen idézték fel az együtt töltött évek felejthetetlen eseményeit.