Helytörténeti verseny a felnőttek gimnáziumában

Írta:  2014.04.15.
A Honismeret 2014 című fővárosi történelmi tanulmányi versenyen mérték össze tudásukat a kerületi általános iskolák hetedikesei, nyolcadikosai és a középiskolások április 11-én a Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziumában.
A több mint tízéves múltra visszatekintő verseny eredetileg a Pestszentlőrinci Kaszinó Egyesület és a Lőrinci Garabonciás Alapítvány civil kezdeményezésére indult, az önkormányzat támogatásával. A verseny lelke és motorja kezdetektől Grünvald Mária történelemtanár.

Az idén 15 csapat vett részt a versenyen, amelyet Sántha Gábor Lant és Toll díjas újságíró, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának tagja nyitott meg.

A honismereti verseny eredménye
Általános iskolák:
1. Lázár Eszter, Dévai Gréta (Ady Endre Általános Iskola) 2. Keszthelyi Gergely, Balog Zoltán (Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola), 3. Papp Kitti, Bogáncs Alexandra (Ady Endre Általános Iskola)
Középiskolák:
1. Bartos Anett, Kiss Beatrix (Karinthy Frigyes Gimnázium), 2. Tarraf Viktor, Mikus Bence (Vörösmarty Mihály Gimnázium), 3. Várnai Hajnalka, Elek Gulyás Dániel (Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziuma).