Benne vagy a bu-liba´?

Írta:  2013.11.12.
Márton-napi jótékonysági mulatságot rendezett a Bókay iskola. November 8-án délután együtt vásározott, lakomázott és vigadozott az iskola apraja-nagyja.

A Bókay Árpád Általános Iskola szülői munkaközössége először rendezett Márton-napi libabált. A mulatság, amelyet Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő nyitott meg, elsöprő sikert aratott. A színpadon bemutatkoztak az iskola néptánccsoportjai, és a diákok előadásában láthattuk a Ludas Matyi című vásári komédiát. Aki pedig elég bátor volt, és beljebb merészkedett az áthatolhatatlannak tűnő tömegbe, megcsodálhatta és megvásárolhatta az osztályok által készített szebbnél szebb kézműves termékeket.

A rendezvénynek az iskola Kiss István utcai tornaterme adott helyet. A helyszínválasztás nem volt véletlen, ugyanis a bálon befolyt teljes összeget a tornaterem épületének átalakítására fordítják. Bár 2011 ősze óta több kisebb javítást végeztek az épületen, most egy nagyobb szerkezeti átalakításra készülnek.
– Fő célunk a kis és a nagy tornatermet elválasztó fapalánk kiváltása. Helyette a nagyobb tornatermekben is használt térelválasztó függönyt szeretnénk beépíttetni úgy, hogy a későbbi rendezvények alkalmával a kis tornatermi rész akár színpadi funkciót is betölthessen – mondta Vörösné Éles Csilla, az iskola igazgatónője.
A szülői munkaközösség egy korábbi sikeres rendezvény alkalmával már 200 ezer forintot gyűjtött a felújítási munkálatokra. Emellett a kerületi önkormányzat a kötelező feladatain felül is támogatja az iskolák sokrétű munkáját. Ennek köszönhetően, pályázatok révén, a Bókay iskola további egymillió forintot fordíthat felújításra. Terveik szerint ezt az összeget a pályázati kitételnek megfelelően még az idén a kivitelezés megkezdésére, főként anyagbeszerzésre fordítják.