A gyerekekért dolgozókat díjazták

Írta:  2013.09.12.
Harmadik alkalommal adták át a Havanna lakótelep gyermekeiért díjat szeptember 10-én a Kondor Béla Közösségi Házban.
Harmadik alkalommal adták át a Havanna lakótelep gyermekeiért díjat szeptember 10-én a Kondor Béla Közösségi Házban. Az elismerést 5 évenként kapják meg a lakótelepen lévő intézmények, civil szervezetek, közösségek javaslatai alapján azok a munkatársak, akik munkájukkal az itt élő gyerekek, fiatalok testi és szellemi fejlődését segítik.

- Rendkívül fontos, hogy egy ilyen kisvárosnyi lakossággal rendelkező városrészen elismerjük az itt folyó kiemelkedő nevelői munkát – mondta a díjakat átadó Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő. – Az itt élő megannyi gyermekért áldozatkész munkát végzők elismerése az önkormányzat számára is öröm.
A díjátadót a Vörösmarty Mihály Ének-zenei és Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak néptáncbemutatója nyitotta. Az 5-6. osztályos lányok seprűs-, a 7-8. osztályos fiúk pedig egy székes táncot mutattak be. Az átadott díjakat Soltész Melinda, a közösségi ház művészeti vezetője készítette.
A Havanna lakótelep gyermekeiért díjat vehette át:
Huszonöt éves kiváló óvodapedagógusi munkájáért Mór Baranyai Ildikó (Pitypang Óvoda). Hegedűs Sándorné (Bóbita Óvoda), aki 32 éve, az óvoda megnyitása óta dolgozik az intézményben. Kiváló szervezőkészségéért és pedagógusi tevékenységéért Haselbauerné Molnár Mária Zsuzsanna (Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola). Szakály Anna fejlesztő pedagógus (XVIII. kerület Pedagógiai Szakszolgálat), aki több mint húsz éve foglalkozik a nehéz sorsú gyermekekkel.

Kerepeczki Éva (SOFI) 1986 óra tagja az intézmény tantestületének, évek óta vezeti a Havanna napok drámajáték bemutató óráit. Tajti Mária (Vörösmarty iskola), aki többek között a lakótelepi környezetben törekszik a néphagyományok megismertetésére is. Hagymási Józsefné (Szent László Plébánia), Joli néni nyugdíjba vonulásáig óvónőként dolgozott, e mellett a Csontváry iskolában, és a Havanna lakótelepi óvodákban közel húsz éve át vállalt hitoktatói feladatot.
Lemák Andrea (Csibész Családvédelmi Központ), 2011-ben indította el prevenciós csoport munkáját a lakótelepen élő gyerekek szabadidejének hasznos eltöltésére. Molnárné Tömör Gyöngyi (Eszterlánc Óvoda) pályakezdése óta dolgozik az intézményben, ahol türelemmel, szeretettel foglalkozik a nehezebben nevelhető, lassabban érő gyermekekkel is.
Migalkó Józsefnére (Robogó Óvoda) az óvodán kívül is számíthatnak a gyermekek. Kubicsár László (Kondor Béla Közösségi Ház) közel öt éve tartja a Havanna Gitáriskolát a közösségi házban. Ezt a tevékenységet szabadidejében, ellenszolgáltatás nélkül végzi.